ĆUTA BIO U SNS! Voleo Vučića, a sada ga mrzi!

Autor: Republika/Ljiljana Lukić

Vesti

11.12.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od nosilaca Đilasove liste okrenuo ćurak kad nije dobio dozvolu za gradnju mini-hidroelektrane, tvrdi Bakarec

ĆUTA BIO U SNS! Voleo Vučića, a sada ga mrzi!

Foto: printskrin/youtube

Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka i jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Dragana Đilasa, danas patološki mrzi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i SNS, ali to nije oduvek bilo tako! Ćuta je bio član SNS, voleo je SNS i predsednika Vučića u doba kad je želeo da gradi mini-hidroelektranu u selu Temska.


LAŽ DO LAŽI


Ovo otkriva poslanik i član Predsedništva SNS Nebojša Bakarec, tvrdeći da je Jovanović (57) eko-nasilnik koji se lažno predstavlja i kao producent iako nije završio FDU, koji je upisao prošlog veka.

Foto: Branimir Brana Jovanovic

Nebojša Bakarec

 

- Mnogi tvrde da je Ćuta bio član SNS: poslanica iz Đilasovog SSP Jelena Milošević iz Niša i poslanik Jeremićeve NS Siniša Kovačević. Sada je jasno zbog čega Ćuta toliko mrzi SNS. Narcizam malih razlika - napisao je Bakarec na svom sajtu.
Da je Ćuta nekada, kako objašnjava, voleo Vučića, svedoči i prijateljski razgovor 29. jula 2017, kad je predsednik bio u poseti Pirotu.


- Tamo je razgovarao s građanima. Tu se našao i Ćuta, iz Beograda (Žarkovo), koji je lobirao za gradnju svoje i partnerove mini-hidroelektrane u selu Temska.
Bakarec potom navodi kako je tekao "prijateljski dijalog budućeg eko-nasilnika i lidera Ćute s predsednikom Vučićem".


- Ćuta (pruža ruku predsedniku i rukuju se srdačno i prijateljski): "Predsedniče, najlepša je naša zemlja na svetu. Mogu li nešto da vam kažem? Ja sam ovde da vam se obratim, u ime meštana sela Temska..." (podsećam Ćuta je iz Beograda!). Upoznaje predsednika sa detaljima svog projekta, kako postoje dva jezera, i Toplodolska reka, i kako je njegov projekat MHE i istraživačkog centra, životna šansa tog kraja: "Evo, ako mogu samo jedan minut, minut jedan. Jedan posto ušteda na nivou prenosa elektroprivrede, jednako 30 Toplodolskih reka. Mi znamo kako to da uradimo. Imamo projekat da napravimo MHE i mali ekološko-istraživački centar" - citira se u tekstu i nastavlja:

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ćuta na čelu protesta protiv MHE

 

UMISLIO DA JE CVIJIĆ


- "Da nastavimo tradiciju Cvijića i Josifa Pančića, koji su udarili temelje od geomorfologije i biologije. Ako to uradimo, cela Temska može da hrani te turiste. Ja vam obećavam da ćemo mi promeniti socijalnu sliku za samo godinu dana ako to uradimo. Evo, molim vas, molim vas, ovde vam stoji, ovde vam stoji na tri strane..."


Predsednik mu odgovara da će razgovarati s ministrom Aleksandrom Antićem i da će dobiti odgovor. Ali kako projekti nisu ispunjavali zakonske uslove, te nije mogao da gradi, Ćuta je, tvrdi Bakarec, patološki zamrzeo predsednika Vučića:


- Jasno je da je Ćuta iz SNS izašao i postao "ekološki svestan" tek kada su se izjalovili svi njegovi privatni interesi vezani za gradnju mini-hidrocentrale.

 

"Lažni producent i besposličar"


Jovanović je, tvrdi Bakarec, lažni ekolog koji je usput još student FDU, koji je počeo da studira osamdesetih godina prošlog veka:


- Lažno se predstavljao kao "producent" na listama "Moramo" za izbore 2022. Radi se o besposličaru iz Beograda, koji je prve dane radnog staža upisao u radnu knjižicu tek 2022, kada je postao narodni poslanik. Zaposlila ga je država Srbija, koju toliko mrzi. Obožava Violu fon Kramon - verno joj služi. Za to je obilato nagrađen.
Svojevremeno, dok je još bila ministarka, Zorana Mihajlović je Ćutu prozivala da je tražio dozvolu za mini-centralu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (21)

Loading
Gaga

11.12.2023 19:40

E TOLIKO O OVIM EKOLOZIMA takvi su svi ostali

Deki

11.12.2023 21:59

Olosi, sada samo zele fotelje i vlast, a time ce samo da upropaste Srbiju, narod ne da to! Narod zna ko se bori za Srbiju, a to je predsednik Vucic!

Mico

11.12.2023 22:14

E to je taj Cuta,do juce je podzavao Vucica i njegovu politiku a sad odjednom promenio politiku,sramota da ga bude.

Aneta

11.12.2023 22:16

Ćuta mrzi Vučića jer mu ne dozvoljava da radi šta hoće. Plan o bogaćenju na račun države mu propada.