LAJČAK NAJAVIO: Uskoro odvojeni razgovori sa glavnim pregovaračima u dijalogu Beograda i Prištine!

Autor:

Vesti

11.12.2023

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekao je da se aktivno priprema za odvojene sastanke.

LAJČAK NAJAVIO: Uskoro odvojeni razgovori sa glavnim pregovaračima u dijalogu Beograda i Prištine!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da se tokom proteklih dana u Briselu, sa svojim timom pripremao za predstojeće odvojene razgovore sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine.

Lajčak je, u pregledu aktivnosti prošle nedelje koji je objavio na svojoj Fejsbuk stranici, naveo da je imao otvorenu razmenu mišljenja sa članovima Odbora za evopske poslove nemačkog Bundestaga, koji su bili u poseti EU

- Razgovarali smo o novom zamahu za proširenje EU i obavestio sam ih o stanju u dijalogu i narednim koracima. Zahvalan sam Nemačkoj na snažnoj podršci mom radu, njihovom angažovanju na Balkanu i njihovom zalaganju za evropsku budućnost čitavog regiona - istakao je Lajčak.

Naveo je da je bio  pozvan da govori na panelu organizovanom u okviru godišnjeg samita Prijatelji Evrope - EU - Zapadni Balkan u Briselu. 

- U svom obraćanju naglasio sam da je po prvi put u poslednje vreme EU spremna za proširenje. Krajnje je vreme da se iskoristi prilika da se evropske integracije Zapadnog Balkana unaprede - naglasio je on.

Lajčak je, takođe, napisao da se sastao sa američkim ambasadorom u Srbiji Kristoferom Hilom. 

- Uvek je korisno uporediti beleške i planirati sledeće korake. Zahvalan sam na odličnoj saradnji EU i SAD na dijalogu - istakao je on.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Ea

11.12.2023 07:28

Lajcak nije shvatio da se sa Srbijom moze govoriti o njenoj zemlji koja je okupirana siptarskim teroristima.

Igor

11.12.2023 07:40

Imamo jasan stav za sva pitanja i sprmene odgovore