VUČEVIĆ OTKRIVA ŠTA STIŽE U SRBIJU: Vojska dobija novo naoružanje vredno stotine miliona evra!

Autor: Sputnjik

Vesti

09.12.2023

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija nabavlja nove vojne helikoptere i naoružanje

VUČEVIĆ OTKRIVA ŠTA STIŽE U SRBIJU: Vojska dobija novo naoružanje vredno stotine miliona evra!

Foto: printscreen/Vesti TV

Nedavni dolazak 11 vojnih helikoptera u Srbiju samo je deo šire nabavke oružja i opreme za vojsku. Ministar odbrane Miloš Vučević ističe da neće otkrivati detalje te nabavke iz bezbednosnih razloga.

On ističe da je Srbija uložila 100 miliona evra u namensku industriju, potpisala ugovore vredne preko 100 miliona evra i da je jedna zemlja sa prostora bivšeg Sovjetskog Saveza naručila najveću porudžbinu u novijoj istoriji. Takođe, ističe da srpsko naoružanje i vojna oprema uživaju veliku tražnju u svetu.



Bezbednosna situacija u Srbiji



Ministar Vučević opisuje bezbednosnu situaciju u Srbiji kao tešku, pri čemu ističe Kosovo i Metohiju kao najveću pretnju sigurnosti. Naglašava da se opasnost ne smanjuje, posebno ističući plan Kosovskih snaga bezbednosti da postanu Kosovske oružane snage do 2026. godine.

Vučević ističe da Srbija može odgovoriti na ove pretnje diplomatskom političkom borbom, ali i spremnošću Vojske Srbije da pruži "adekvatan odgovor".



Vojska Srbije kao faktor odvraćanja



Ministar ističe da pored nabavke oružja, važno je imati i obučene ljude koji mogu efikasno koristiti to oružje. Ističe da je Vojska Srbije danas ne samo opremljenija, već i snažnija i obučenija. Naglašava da je Vojska Srbije najsnažniji faktor Republike Srbije u odvraćanju potencijalnih pretnji.


Francusko-nemački sporazum i pitanje Kosova



Vučević veruje da deo francusko-nemačkog plana može biti osnova za dalje razgovore, ali ističe da je neprihvatljivo bilo kakvo priznanje nezavisnosti Kosova. Ističe da je važno racionalno razmišljanje, ali bez odricanja od emocija prema Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Sanja

09.12.2023 22:35

Još jedan značajan uspeh za vojsku Srbije! Nova vojna oprema je od izuzetne važnosti!

Sanja

09.12.2023 22:35

Narod je odabrao pravog coveka da je vodi

Мiraš

09.12.2023 22:36

У војску Србије треба и мора да се улаже јер само јака и добро опремљена војска је стуб и гарант мира и сигурности народа.

Dejan

09.12.2023 22:38

Sto nam je vojska jaca, to je Srbija bezbednija.