POBEGULJE! ĐILASOVCI SE SAMI SEBE STIDE: Jedino njihova lista nema nijedan lik na bilbordima

Autor: Ljiljana Lukić

Vesti

07.12.2023

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čega se to Đilas i njegovi potčinjeni stide, pa ne smeju glavom i bradom pred građane?

POBEGULJE! ĐILASOVCI SE SAMI SEBE STIDE: Jedino njihova lista nema nijedan lik na bilbordima

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U ovoj predizbornoj kampanji gotovo svi učesnici izbora se predstavljaju, makar kad se gledaju njihov lik, ime i prezime, transparentno. Da narod odmah zna za koga glasa ako zaokruži određeni broj pored izborne liste. Postoji, međutim, i jedan izuzetak, a to je lista Dragana Đilasa "Srbija protiv nasilja".

E tako, verovali ili ne, ni na jednom jedinom bilbordu ne možete videti lik i ime Dragana Đilasa, Marinike Tepić, Aleksića, Ćute, Lazovića i ostalih s ove liste. Za razliku od njih, šetajući Beogradom ili nekim drugim mestom u Srbiji, uočićete lako Aleksandra Vučića, Ivicu Dačića, Boška Obradovića ili bilo koga drugog, bez razlike da li je u poziciji ili opoziciji.

EMILIJA I BOBA

Čega se to Đilas i njegovi potčinjeni stide, pa ne smeju glavom i bradom pred građane, pitali smo sagovornike...

Đilasova lista nastala je, ukazuje marketinški stručnjak i analitičar Nebojša Krstić, na brutalnoj zloupotrebi ubijene dece. Mesecima su trajali protesti u organizaciji te grupe, a na njima se nisu pojavili, ističe za Srpski telegraf Krstić, ni Đilas ni vrhuška njegove koalicije, već glumci, zabavljači, spikeri i slični:

- Ta obmana se produžila i u kampanji, samo su ti glumci i zabavljači sebi dali ime Proglas. Oni su maska iza koje vreba Đilas, u nameri da glasove koje ne može da osvoji, umesto njega dobiju Emilija i Boba Popadić iz serije "Bolji život".

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Marko Matić

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije smatra da činjenica da lista koja se navodno bori protiv nasilja skriva svoje političke kandidate i stvarne vođe ilustrativno govori koliko su popularni u narodu i koliko uživaju poverenje građana. Skrivanje iza imena liste predstavlja, ocenjuje on za naš list, skrivanje stvarnih namera i pokušaj obmane građana Srbije:

- S druge strane, građani su već prozreli ovaj pokušaj podmetanja kukavičjeg jajeta, o čemu govori i veoma slabo interesovanje za predizborne aktivnosti i skupove ove koalicije.

Republika

Foto: Printscreen/www.youtube.com/DnevnikNovaS

Vladimir Vuletić

Profesor Filozofskog fakulteta Vladimir Vuletić kaže za Srpski telegraf da je 40 ljudi koji sebe smatraju osnivačima te formalno ujedinjene liste toliko međusobno različito i zastupa toliko različite politike da bi njihovo zajedničko pojavljivanje kod građana izazvalo potpunu konfuziju:

- Pored toga, ne postoji toliko veliki bilbord koji bi mogao sve njih zajedno da predstavi u veličini u kojoj oni sebe lično doživljavaju i zamišljaju. Da bi se to rešilo, trebalo bi da se svako od njih sam pojavi na jednom od 40 bilborda koji bi bili raspoređeni svuda po gradu, ali niko od njih pojedinačno ne bi privukao značajniju pažnju građana. Najzad, neko je već primetio da sam naziv liste u kom, od tri reči, dve imaju veoma negativnu konotaciju, predstavlja ozbiljan marketinški promašaj.

SAKRIVENO LICE

Oni koji razmišljaju o svojoj političkoj budućnosti verovatno, dodaje Vuletić, i ne bi želeli da se pojavljuju u takvom kontekstu.

- Na kraju krajeva, sve to ostavlja utisak da tu listu na okupu drži neka sila kojoj građani ne bi trebalo da vide lice, pa se umesto njega pojavljuje asocijativan i manipulativan lik Srbije.

Kojčić: Kao priča o cvrčku i mravu

Politički filozof Dragoljub Kojčić smatra da lista "Srbija protiv nasilja" nije izgradila političku ponudu za glasače na ovim izborima, a koja uobičajeno personifikuje istaknute pojedince:
- Problem opozicije je što se ne bavi programom za bolju Srbiju, nego isključivo napadima na Vučića. Neminovna asocijacija je priča i cvrčku i mravu. Dok su mravi radili, gradili puteve, železnice, ekonomiju, zdravstvo, međunarodne odnose i branili KiM, cvrčak je samo vikao: "Ua Vučić."

Đilas bi da razoruža Vojsku Srbije

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Dragan Đilas

Dragan Đilas otkrio je, inače, i da se zalaže za prekid jačanja oružanih snaga Srbije, čime bi se, s obzirom na to kakve su okolnosti i okruženje, bitno narušila bezbednost države.

- Mi se zalažemo da novac uložimo u obrazovanje, da uložimo u zdravstvo i da ne ulažemo u naoružanje - kazao je on.

Da sve drugo stavimo na stranu, vezano za vojsku, podsetimo da je u vreme kada je Đilas bio na vlasti u obrazovanje i zdravstvo ulagano neuporedivo manje nego danas, što se vidi i po broju izgrađenih i obnovljenih škola, bolnica, kliničkih centara...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (30)

Loading
Voja

07.12.2023 20:52

Ðilasovci se sami sebe stide. Znaju da su izašli iz volje narodu.

misterija nemoguca

07.12.2023 20:52

NiKO NIJE LUD DA SE SLIKA PORED đILASA, PA SVI ZNAMO KOJE JE ON ZLO ZA NAROD I DRŽAVU.

misterija nemoguca

07.12.2023 20:54

ĐILAS JE SVOJE DOBRO DELO POKAZAO 2000. GODINE I CEO NAROD SE PATIO I JEDVA PREŽIVLJAVAO, TAKAV ŽIVOT NIJE POTREBAN DA SE PONOVI NAŠEM NARODU.

misterija nemoguca

07.12.2023 20:55

Sramota je ljude koji su uz Đilasa i da kažu da su uz njega je on je dno dna našeg društva i političke scene.