Oglasilo se Tužilaštvo povodom slučaja žene Čede Jovanovića! Nisu tačni navodi teksta koji je danas objavila Nova!

Autor:

Vesti

07.12.2023

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Jelene Jovanović u toku je i više drugih predistražnih postupaka, u kojima se postupa prikupljanjem neophodnih podataka i vrši forenzička analiza, navode u Tužilaštvu.

Oglasilo se Tužilaštvo povodom slučaja žene Čede Jovanovića! Nisu tačni navodi teksta koji je danas objavila Nova!

Foto: eStock/M . Rafailović

Čedomir Jovanović i Jelena Jovanović

Više javno tužilaštvo u Beogradu ukazuje da nisu tačni navodi teksta “Istraga protiv supruge Čede Jovanovića godinu dana u fioci Višeg tužilaštva”, koji je danas objavila Nova.

Evo šta je navelo Tužilaštvo:

- Naime, protiv Jelene Jovanović u toku je istraga, koja je pokrenuta naredbom o sprovođenju istrage 29. septembra 2020. godine zbog krivičnog dela Zloupotreba položaja odgovornog lica u produženom trajanju, a po kojoj je osumnjičena saslušana u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu 22. 10 2020. godine, nakon čega su usledile dalje dokazne radnje.

- Naredbom o proširenju istrage 9. septembra 2022. godine istraga je proširena zbog krivičnog dela Zloupotreba položaja odgovornog lica.

- Po naredbi za proširenje osumnjičenoj su upućena tri poziva za saslušanje, od čega dva preko policije, a potom je izdato još pet naredbi za dovodjenje okrivljene u prostorije tužilaštva radi saslušanja.

 

 - Osumnjičena je po naredbi za dovodjenje pristupila u tužilaštvo 30. novembra 2023. godine, kada je navela da je njen novi angažovani branilac, advokat Sead Spahović, sprečen da pristupi na to saslušanje, zbog čega je saslušanje odloženo za 11. decembar 2023. godine.

- Protiv Jelene Jovanović u toku je i više drugih predistražnih postupaka, u kojima se postupa prikupljanjem neophodnih podataka i vrši forenzička analiza.

- Napominjemo da, iako je juče novinar Nove I.M. uputio pitanja tužilaštvu u vezi sa postupcima protiv Jovanovićeve, isti, kao i mnogo puta do sada, nije sačekao odgovor tužilaštva, već je brže bolje, u njemu svojstvenom, tabloidnom maniru, izneo niz novih laži na račun rada VJT u Beogradu i glavnog javnog tužioca Nenada Stefanovića.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading