Skandalozno: Petrović koristi plaćene kvaziekologe i profesore protiv Vučića!

Autor:

Vesti

06.12.2023

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rudarstvo u Republici Srpskoj se našlo na udaru udruženja „EKO put“ iz Bijeljine, koja sa politički motivisanim ciljevima pokušava da diskredituje vlast u Srbiji.

Skandalozno: Petrović koristi plaćene kvaziekologe i profesore protiv Vučića!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, youtube/printscreen/bn televizija

 Udruženje, u saradnji sa gradonačelnikom Bijeljine, Ljubišom Petrovićem, i pojedinim profesorima iz Srbije, koristi projekat istraživanja rudnog potencijala u Loparama kao sredstvo političkog uticaja na izbore u Srbiji.



Sumnjive edukacije i politički motivisani profesori



U sklopu svojih aktivnosti, udruženje „EKO put“ organizuje edukacije o uticaju rudarenja na životnu sredinu, pri čemu učestvuje i prof. dr. Ratko Ristić, prorektor Univerziteta u Beogradu.

Aktivnosti koje se provode na terenu sugerišu da ‘ЕKO put’ ima politički cilj koristeći profesore iz Srbije koji se direktno stavljaju u funkciju protiv sadašnje vlasti u Srbiji gd‌je se uskoro održavaju parlamentarni izbori. Pomoć u svemu ovom pruža im i PDP, partija koja se javno deklarisala protiv Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije i litijuma generalno“, navodi izvor.

Međutim, prema tvrdnjama dobro obaveštenog izvora, ove edukacije služe političkim ciljevima udruženja, koja koriste profesore iz Srbije kao sredstvo protiv aktuelne vlasti uoči parlamentarnih izbora.



Politički obračun kroz ekologiju i rudarstvo



 

Kako navodi, ‘ЕKO put’ u borbi protiv vlasti u Srbiji kao alat koristi projekat u Loparama. U ovom političkom obračunu pomažu im profesori koji se deklarativno izjašnjavaju protiv Vučića, predstavljajući se istovremeno i kao stručnjaci iz oblasti rudarstva gd‌e je iskopavanje litijuma prvo u Srbiji, pa onda i u Republici Srpskoj samo paravan iza kojeg se kriju mnogo ozbiljniji politički motivisani ciljevi.

Prof. dr Ratko Ristić sa Šumarskog fakulteta u Beogradu već neko vrijeme je politički eksponiran protiv predsjednika Vučića, a samim tim koristi i projekat Lopare pomoću ЕKO poluga iz Bijeljine za ovaj politički obračun i umanjenje glasačkog kapaciteta naroda sa ove strane Drine. Ono što je bitno istaći, na prošlim izborima u Srbiji glasačko tijelo iz opštine Lopare ostvarilo je najveći procenat glasova iz Republike Srpske. Njihov cilj je da napadnu Srbiju i rukovodstvo Srbije koristeći Lopare kao alat, a diskurs brige o narodu i ekologiji, ustvari je politički obračun sa vlastima u Srbiji. Ljubiša Petrović protiv Vučića koristi plaćene kvaziekologe i profesore“, navodi dobro obaviješteni izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (7)

Loading
Fulkrum

06.12.2023 14:20

Opušteno, ti eko-džihadisti će proći kao i ovi iz Srbije, dobiće minut pažnje i posle će biti lagano zaboravljeni jer su diletanti.

Jelena

06.12.2023 14:28

Pa uradiće sve protiv Vučića što mogu. Kome to nije jasno,sad pred izbore. Ali ne mogu mu ništa.

Jelena

06.12.2023 14:29

Mogu da plaćaju,da izmišljaju da rade sve protiv Vučića ali lista Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane pobedjuje na izborima.

Petkoni983

06.12.2023 14:42

Samo pokusavaju da uspore ekonomski rast Srbije za sta su itekako dobro placeni!!!