Savo Manojlović i njegova organizacija "Kreni-promeni" na platnom spisku dokazanih srbomrzaca (FOTO)

Autor: 24sedam

Vesti

23.11.2023

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rokfelerovi dolari u srpskoj opoziciji - Razotkrivena veza sa Savom Manojlovićem!

Savo Manojlović i njegova organizacija "Kreni-promeni" na platnom spisku dokazanih srbomrzaca (FOTO)

Foto: printskrin

Savo Manojlović, vođa pokreta "Kreni-promeni", postao je prepoznatljiv nakon protesta i blokada puteva 2021. godine, tokom kojih se čak i fizički sukobio sa svojim neistomišljenicima!

Iako njegov politički put i povezanost s nekadašnjim vlastima, konkretno Demokratskom strankom o kojima smo već pisali, kvare sliku koju želi da nam predstavi ovaj "mladi aktivista", koji kao "nema putera na glavi", podaci sa sajta Rokfelerovog fonda otkrivaju nam još nešto!

Iza ovog opozicionog aktiviste, stoji podrška značajnih međunarodnih fondova. 

"Kreni-promeni" je, na primer, na platnom spisku Rokfelerovog fonda, koji je donirao 60.000 dolara, kako je objavljeno na njihovom zvaničnom sajtu.

Republika

Foto: Printskrin

 

Manojlović je takođe predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i član "Skupštine slobodne Srbije", kao i NVO "Građanske inicijative". Ova organizacija je optužila Srbiju za genocid u Srebrenici, što dodatno opisuje Manojlovićevu proNATO poziciju.

Ironično, iako se zalaže za ustavnost i zakonitost, Manojlovićeva aktivnost je često u suprotnosti s ustavnim poretkom Srbije. Podrška koju dobija od stranih fondova kao što je Rokfelerov, koji je poznat po podršci separatističkim težnjama na Kosovu, postavlja pitanja o njegovim pravim motivima.

Foto: Printskrin

 

Pored "Kreni-promeni", Manojlović je povezan i s drugim NVO-ima, koje finansiraju različite međunarodne organizacije i fondovi. Među donatorima su Ambasada SAD, Ambasada Velike Britanije, Evropska komisija, Fondacija Instituta za otvoreno društvo, Freedom House, Friedrich Ebert Stiftung, Kosovska fondacija za otvoreno društvo, Nacionalni fond za demokratiju (NED), Savet Evrope, Svetska banka, Ujedinjeni metodistički komitet za pomoć, USAID...

S obzirom na ove veze, postavlja se pitanje koje interese zapravo zastupa Manojlović i njegova organizacija. Da li su njihove aktivnosti uistinu usmerene ka boljitku Srbije, ili služe stranim interesima koji možda imaju druge ciljeve?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (58)

Loading
Marija

23.11.2023 19:18

Bitan im je samo novac, dobrobit Srbije ih ne zanima niti njenih građana.

Mirko

23.11.2023 19:19

Rokfelerovi dolari u srpskoj opoziciji, nije Sava M gadljiv na novac jer mu nije bitno ko daje.

Bata

23.11.2023 19:22

Vidi, vidi. Pa Manojlović je na platnom spisku Rokfelera. A mi mislili da on priča iz nekih ubedjenja.

Salle

23.11.2023 19:22

Uopšte se ne postavlja pitanje koje interese zapravo zastupa Manojlović, za dolare će prodati i roditelje.