SKANDAL NA PREDAJI IZBORNE LISTE U NOVOM PAZARU: Napadnuti članovi komisije i pretili im fizičkim obračunom

Autor:

Vesti

22.11.2023

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident tokom predaje izborne liste u Novom Pazaru izazvao je veliku pažnju i zaprepastio javnost.

SKANDAL NA PREDAJI IZBORNE LISTE U NOVOM PAZARU: Napadnuti članovi komisije i pretili im fizičkim obračunom

Foto: Facebook/Medin Halilovic

Uprkos tome što se u prethodnim vremenima događalo međusobno optuživanje i napadi različitih političkih stranaka, ovakav ispad se nije desio ni u najtežim trenucima. Član Izborne komisije Raša Milić bio je na meti verbalnog napada od strane predstavnika jedne od izbornih lista, a njegove kolege nisu pošteđene uvreda i napada.

Sve se dogodilo u 16 sati, kada je Birđozlić, predsednik izborne liste "Novi Pazar protiv nasilja", postao nezadovoljan brojem koji će biti dodeljen njegovoj listi. Prema rečima očevidaca, on je uputio niz uvreda na račun članova Izborne komisije, nazivajući ih različitim pogrdnim imenima. Osim toga, pozvao je na fizički obračun jednog od članova komisije, podsmevajući se bolesti njegovog sina.


Nusret Birđozlić, poznat kao Šulje, otac nosioca te liste, Benjamina Birđozlića, krenuo je da se fizički obračuna sa članovima izborne komisije, piše Sandžakdanas.
 

 

 


Međutim, istina o razlozima ovakvog ponašanja izašla je na videlo nakon provere ispravnosti potpisa. Naime, Birđozlić je doneo 844 potpisa, od kojih su čak 131 bili neispravni jer su već podržali drugu izbornu listu. Ovo je samo potvrdilo sumnje da su javni beležnici sumnjivo overavali potpise podrške, bez poštovanja zakonskih propisa.

Jedno od najzanimljivijih pitanja u ovom slučaju jeste kako je Birđozlić uspeo da sakupi toliko potpisa, imajući u vidu da mu nedostaje još 87 da bi lista bila proglašena. Da li su javni beležnici Jelena Fakić i Ahmet Ademović odgovorni za ovaj propust, ili je neko drugi učestvovao u sumnjivim radnjama, ostaje da se vidi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading