NOVI NACIONALNI STADION DO 2026.! Vučić na stadionu "Kraljevica": Ovo je dobar početak! (FOTO)

Autor:

Vesti

19.11.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalni stadion u Beogradu bi mogao da bude domaćin finala Lige Evrope 2026. godine.

NOVI NACIONALNI STADION DO 2026.! Vučić na stadionu "Kraljevica": Ovo je dobar početak! (FOTO)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novoizgrađeni stadion u Zaječaru, a tom prilikom je izjavio da postoji mogućnost da se finale lige Evrope igra na novom nacionalnom stadionu u Beogradu, koji bi trebalo da bude završen do 1. decembra 2026. godine. Ova informacija stigla je nakon dopisa koji je Fudbalski savez Srbije uputio UEFA-i.

Vučić je tom prilikom istakao da je planirana i rekonstrukcija stadiona u Čairu i Kragujevcu, ali da je stadion u Zaječaru već sada idealan za fudbalske utakmice jer ne dozvoljava da se igrači pokisnu. On je takođe naveo da su uputili dopis za organizaciju finala lige Evrope na nacionalnom stadionu, što bi za Srbiju bila velika stvar.

Mi imamo u planu da rekonstruišemo i stadione u Čairu i Kragujevcu. Ovde je u Zaječaru mnogo lepo da se igra, ne može da se pokisne. Znam da smo uputili neki dopis, da se igra Finale lige Evrope, tako da će to biti na našem najvećem stadionu, i ako bude, svakako će biti velika stvar. Ovo su lepi stadioni, ali su nam stadioni i u Nišu i Kragujevcu. Potreban je Nacionalni stadion, potrebno je rešavanje pitanja FK 'Zvezde' i FK 'Partizana', kao i kluba iz Novog Sada - rekao je Vučić prilikom obilaska stadiona zajedno sa prvim čovekom Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandrem Čeferinom.

Foto: Printscreen/TANJUG

 

Kada je reč o stadionima u Srbiji, Vučić je uporedio situaciju sa zemljama kao što su Nemačka, Španija i Engleska, ističući da smo još uvek daleko od njih, ali da je ovo dobar početak. On se takođe osvrnuo na svoju posetu Leskovcu, gde se nadaju da će se plasirati na Evropsko prvenstvo, i dodao da je uvek skeptik kada je reč o sportskim prognozama.

Kada sam polagao kamen temeljac, ljudi mi nisu verovali da će biti gotovo. Sada, kao što vidite, završili smo. U Leskovcu danas ako budemo imali sreće, ja to kao navijač kažem, posle 24 godine i pravde za sve ljude u ovoj zemlji, da treba se plasiramo na EP. Valjda ćemo bolje da odigramo nego na Svetskom prvenstvu. Ja sam uvek skeptik. Zoran Janković kaže da će biti 2:0 za Srbiju, tako da - videćemo - dodao je Vučić.

Pored Vučića, stadion je obišao i Aleksandar Čeferin, prvi čovek UEFA-e, koji je istakao da su za organizaciju velikih takmičenja potrebni još veći infrastrukturni kapaciteti, ali da je Srbija u ovom pogledu u napretku. On se osvrnuo na prošlu posetu Srbiji, kada je predsednik Vučić najavio izgradnju pet stadiona i nacionalnog stadiona, a sada je video da se to i ostvarilo.

Kada sam bio prvi put ovde, predsednik je rekao da će izgraditi pet stadiona i Nacionalni stadion. Rekao sam da nisam siguran, ali sada vidim da se radi. Svaka čast - rekao je Čeferin.


Pored Vučića i Čeferina, stadion su obišli i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predsednik FSS Dragan Džajić, direktor Nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković, potpredsednik FSS Branislav Nedimović i generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (28)

Loading
Jelena

19.11.2023 12:55

Odlična vest je da će nacionalni stadion biti završen do 1. decembra 2026. Biće to neviđena građevina.

Mitarpavlovic

19.11.2023 12:56

Novi stadion Kraljevica u Zaječaru izgleda kraljevski, dobar početak.

Jelena

19.11.2023 12:57

Kad bi se na nacionalnom stadionu u Srbiji igrala Liga šampiona do bi bio neverovatan uspeh za Srbiju.

Ana

19.11.2023 13:07

Veliki uspeh.