Ana Brnabić: Podrška vinogradarima i rakijašima na dodeli trofeja "Open Balkan Wine Trophy 2023""

Autor:

Vesti

18.11.2023

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, istakla je da je izuzetno počastvovana što je prisustvovala dodeli vinskih trofeja "Open Balkan Wine Trophy 2023".

Ana Brnabić: Podrška vinogradarima i rakijašima na dodeli trofeja "Open Balkan Wine Trophy 2023""

Foto: Tanjug

  Ona je naglasila da će Vlada Republike Srbije nastaviti da podržava i pomaže vinare, vinogradare i rakijaše kroz dodatna sredstva i podsticaje.

"Želim da vam se zahvalim na hrabrosti i viziji da se takmičite sa najboljim vinarijama iz Evrope i sveta. To pokazuje da imamo pobedničku viziju u ovom segmentu", rekla je Brnabić u svom obraćanju.

Ona je takođe istakla da je budžet Republike Srbije za prošlu godinu bio rekordan, sa iznosom od 119 milijardi dinara, te da će Vlada nastaviti da podržava ovaj sektor i u budućnosti.

Dodela vinskih trofeja "Open Balkan Wine Trophy 2023" održana je u okviru Drugog međunarodnog sajma vina "Vinska vizija Otvoreni Balkan". Ova manifestacija okupila je najbolje vinarije iz regiona i predstavila njihova najkvalitetnija vina.

Za vinare, vinogradare i rakijaše ovo je bila prilika da pokažu svoje umeće i kvalitet svojih proizvoda, ali i da se međusobno takmiče i razmene iskustva. Sve to doprinosi daljem razvoju ovog važnog sektora u Srbiji.

U svojoj poruci podrške, predsednica Vlade Srbije je istakla važnost hrabrosti i vizije u ovom poslu, jer samo tako se može postići uspeh i biti konkurentan na tržištu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading