Predsednik Vučić učestvovao na digitalnom zasedanju lidera Drugog samita "Glas globalnog juga" u okviru G20

Autor:

Vesti

17.11.2023

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije na samitu lidera Drugog samita "Glas globalnog juga"

Predsednik Vučić učestvovao na digitalnom zasedanju lidera Drugog samita "Glas globalnog juga" u okviru G20

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Danas je u digitalnom formatu održan drugi samit "Glas globalnog juga" koji je okupio 125 zemalja, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je čast da bude jedini evropski lider pozvan na ovaj skup. Samit je održan u okviru indijskog predsedavanja G20, a predsednik Vučić je tom prilikom istakao važnost poštovanja međunarodnog prava od strane svih država članica UN.

Predsednik Vučić je zahvalio Republici Indiji na prilici da se čuje glas Srbije na ovako važnom skupu i istakao da naša zemlja, kao država koja dosledno poštuje međunarodno pravo, može da razume probleme i prepreke sa kojima se mnoge zemlje u razvoju suočavaju. On je takođe naglasio da Srbija nastoji da uvek gleda u budućnost i iskoristi svaku priliku za ostvarivanje ekonomskog i socijalnog napretka za dobrobit svojih građana.

Republika Srbija, kao država koja dosledno poštuje međunarodno pravo i još uvek trpi posledice kršenja istog, smatra da bi Povelja UN i međunarodno pravo trebalo da se poštuju od strane svih i primenjuju neselektivno na sve države članice Ujedinjenih nacija. Upravo naše bolno iskustvo čini da, možda bolje od drugih, razumemo probleme i prepreke sa kojima se, nažalost, mnoge zemlje u razvoju i danas suočavaju“, istakao je predsednik Vučić. Predsednik Vučić je rekao da Srbija, uprkos brojnim izazovima, nastoji da uvek gleda u budućnost i iskoristi svaku šansu za ostvarivanje ekonomskog i socijalnog napretka na dobrobit njenih građana.


Na kraju svog izlaganja, predsednik Vučić je čestitao Republici Indiji i premijeru Nerandriju Modiju na uspešnom predsedavanju G20 i istakao rezultate koji se odnose na unapređenje položaja zemalja globalnog juga i svih zemalja u razvoju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (39)

Loading
Sofija

17.11.2023 17:18

Svaki napredak je vazan za buducnost!

Sanja

17.11.2023 21:31

@Sofija - Vucic se snazno zalaze za snazniju buducnost, za jaci zivotni standard srpskog naroda. I gde god da ucestvuje, prikazuje Srbiju u najboljem svetlu. Jer mu je Srbija prioritet.

Milenko

17.11.2023 17:34

Još jednom je Vučić skrenuo pažnju na poštovanje međunarodnog prava.

Mitarpavlovic

17.11.2023 17:35

G20 pokazuju rezultate koji se odnose na unapređenje naše zemlje.