VUČIĆ ZAPEVAO U KAFANI: Prijateljstvo Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije živeće večno (VIDEO)

Autor:

Vesti

16.11.2023

23:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon svečane ceremonije otvaranja Drugog međunarodnog sajma vina Vinska vizija Otvorenog Balkana, državnici su otišli na večeru u jedan prestonički restoran.

VUČIĆ ZAPEVAO U KAFANI: Prijateljstvo Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije živeće večno (VIDEO)

Foto: Printskrin/instagram/Buducnostsrbijeav

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa predstavnicima Vlade Severne Makedonije i Crne Gore, Dimitrom Kovačevskim i Jakovom Milatovićem, uživao je u večeri i druženju sa ostalim zvanicama iz regiona i sveta.

Na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" objavljen je snimak iz restorana, na kome se vidi predsednik Vučić kako zajedno sa okupljenima peva popularnu narodnu pesmu "Dajte vina, hoću lom". U objavi je istaknuto "Neka živi prijateljstvo između Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije!", što samo potvrđuje dobru atmosferu i saradnju koja vlada između ove tri zemlje.

 

 


Svečanom otvaranju su prisustvovali i predstavnik Vlade Severne Makedonije Dmitar Kovačevski, predsednik Crne Gore Jakov Milatović i predsednik italijanske regije Veneto Luka Zaja. Ova manifestacija okupila je i mnogobrojne zvanice iz regiona i sveta, što govori o značaju ovog događaja za vinsku industriju.

Drugog dana sajma, održani su i bilateralni sastanci sa predstavnicima drugih zemalja, što je još jedan dokaz da se radi na jačanju saradnje i prijateljstva među zemljama regiona. Sajam vina Vinska vizija Otvorenog Balkana predstavlja priliku za promociju i razmenu iskustava u vinogradarstvu i vinarstvu, a ove godine poseban akcenat je stavljen na jačanje saradnje između zemalja regiona i unapređenje kvaliteta vina.

Uz brojne izlagače iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije i drugih zemalja, posetioci mogu da uživaju u degustaciji različitih vrsta vina i da se upoznaju sa tradicijom i kulturom proizvodnje vina u regionu. Sajam je otvoren za sve ljubitelje vina, a očekuje se da će posetitioci moći da probaju i neka od najboljih vina iz Srbije, koja su dobila brojna priznanja na međunarodnim takmičenjima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (74)

Loading
Ana

16.11.2023 23:24

Prijateljstvo sa našim komšijama će trajati zauvek!

Dragan

16.11.2023 23:25

Srbija je odličan domaćin i neguje dobre i prijateljske odnose

Dušan

16.11.2023 23:26

Srbija se trudi da očuva mir i stabilnost u regionu

Ena

16.11.2023 23:54

Sa prijateljima je uvek lep provod.