Ministar Vučević položio venac na Spomenik Neznanom junaku povodom Dana primirja (FOTO)

Autor:

Vesti

11.11.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle polaganja venca, uz intoniranje himne Republike Srbije i svečani stroj Garde Vojske Srbije, ministar odbrane, evo šta je upisao u spomen-knjigu.

Ministar Vučević položio venac na Spomenik Neznanom junaku povodom Dana primirja (FOTO)

Foto: www.mod.gov.rs

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević položio je danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Ministar Vučević položio je venac u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i načelnika Operativne uprave (J-3) Generalštaba general-majora Tiosava Jankovića.

Republika

Foto: www.mod.gov.rs

 

Posle polaganja venca, uz intoniranje himne Republike Srbije i svečani stroj Garde Vojske Srbije, ministar odbrane upisao je u spomen-knjigu:

- Slobodu, mir i ljubav prema otadžbini, porodici, prema bližnjem svom, ostavili su nam u nasledstvo svi znani i neznani junaci pali u oslobodilačkim ratovima Srbije. Njihov zalog bili su njihovi životi. To nas obavezuje kao ljude, kao njihove sinove i kćeri, unuke i praunuke da se večno klanjamo senima ovih besmrtnih  junaka. Njihova žrtva treba da nam bude zavet i vodilja da svim svojim srcem i dušom branimo i gradimo našu otadžbinu. Da je čuvamo za buduća pokolenja, za svu našu decu,  jer je sav smisao naše borbe sigurna, večna i srećna naša otadžbina Srbija!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Jovan

11.11.2023 15:00

Ovo je vazan dan za sve nas. Ovo su nasi junaci i heroji. Momci treba da uce od svojih predaka.

Tea

11.11.2023 15:06

Ovo je važan datum za našu malu zemlju koja je u ratu podnela veliku žrtvu

Mixi

11.11.2023 16:18

Na današni dan nikada ne smemo zaboraviti naše junake koji su dali svoje živote!

Milos

11.11.2023 17:27

Svi treba da se setimo stradalih junaka, zbog cije zrtve mi danas zivimo u miru.