Vujović u Pančevu obišla radove na izgradnji linije za odvajanje otpada po najsavremenijim standardima!

Autor:

Vesti

06.11.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka je istakla da je preduslov za bolji kvalitet životne sredine i primarno odvajanje otpada već u domaćinstvima, na čemu Pančevo intenzivno radi.

Vujović u Pančevu obišla radove na izgradnji linije za odvajanje otpada po najsavremenijim standardima!

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Pančevu realizaciju značajnog ekološkog projekta - radove na izgradnji linije za sekundarnu separaciju otpada, koja će doprineti povećanju stope reciklaže.

- Zadovoljstvo mi je što sam danas u Pančevu gde obilazim radove na novoj hali i opremi kako bi na ovaj način, zajedničkim snagama, povećali procenat reciklaže u skladu sa principima cirkularne ekonomije. Stara linija nije bila dovoljnog kapaciteta i zato se ulažu značajna sredstva, više od 170 miliona dinara, u novu opremu koja će omogućiti sekundarno odvajanje otpada po najsavremenijim standardima. Hvala Gradu Pančevu, gradonačelniku i direktoru javno komunalnog preduzeća, što su kandidovali dobar projekat kojim ćemo zajedno unaprediti kvalitet života svakog građanina Pančeva - rekla je Vujović, koja je obišla radove zajedno sa gradonačelnikom Aleksandrom Stevanovićem.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

 

Ministarka je istakla da je preduslov za bolji kvalitet životne sredine i primarno odvajanje otpada već u domaćinstvima, na čemu Pančevo intenzivno radi. Samo kroz projekat Odvajamo, koji Ministarstvo sprovodi uz podršku EU, Grad je dobio nekoliko hiljada kanti i kontejnera i dva kamiona smećara.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

 

- To je važno i zbog podizanja svesti građana o značaju zaštite životne sredine. Zato, kada čujete od rukovodstva da je na ovu liniju dovezen razvrstan otpad, to znači da građani daju svoj doprinos. Sa druge strane, razmišljamo i o regionalnoj deponiji u Pančevu. Trudimo se da se proširuju kasete, kako bi se nakon tretmana na liniji za sekundarno odvajanje, otpad dovozio na tu lokaciju. Radovi na deponiji su u sklopu projekta Čista Srbija, koji vodi drugo ministarstvo, ali bez obzira kod koga su sredstva, svi se kao tim trudimo da pratimo i doprinesemo bržoj realizaciji zelenih projekata. Zato pozivam sve lokalne samouprave da nam se obrate, da kandiduju projekte, jer je budžet za ekologiju veći nego ikad, a ulaganje u životnu sredinu ostaje prioritet - rekla je ministarka.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

 

Vujović je rekla da je, samo kroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine, u Južnobanatskom okrugu tokom tri godine uloženo više od 100 miliona dinara u pošumljavanje i ozelenjavanje, zamenu kotlova u toplanama, javnim ustanovama i sanaciju devastiranog zemljišta.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading