BAKAREC: Koja je veza Miloša Jovanovića i Stranke slobode i pravde?

Autor:

Vesti

06.11.2023

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodni poslanik i član predsedništva SNS Nebojša Bakarec u autorkom tekstu, koji prenosimo u celosti, objasnio je koja je veza između lidera Novog DSS-a Miloša Jovanovića i Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

BAKAREC: Koja je veza Miloša Jovanovića i Stranke slobode i pravde?

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

– Mnogi se pitaju da li je Miloš Jovanović stvarno povezan sa Draganom Đilasom, i da li su opravdani napadi na Miloša Jovanovića, da radi za Đilasa? Kao neko ko je 23 godine bio u DSS-u, pre nego što me je izbacila Sanda Rašković, moram da kažem da sam u DSS-u poznavao svakoga i da za mene nije bilo tajni. Sve sam znao. Izneću činjenice na temu naslova i na temu prve rečenice ovog teksta.

Činjenica 1. U septembru 2013. prisustvovao sam sednici predsedništva DSS, kao član predsedništva. Sednicu je obeležio direktan verbalni napad Aleksandra Nikitovića, glavnog Koštuničinog savetnika, i praktično zamenika, na Miloša Jovanovića. Nikitović je direktno optužio Miloša Jovanovića da je radio i da radi u korist DS. Bio je veoma grub. Jovanović je rekao da Nikitović pogrešno tumači stvari. Miloš Jovanović se zalagao za saradnju svih „demokratskih“ snaga, a protiv vladajućeg SNS, dakle, zalagao se i za saradnju sa DS. Miloš Jovanović je 9.10.2013. vratio poslanički mandat DSS-u, a 24.10.2013. podneo je ostavku na sve funkcije u DSS-u. Miloš Jovanović nije imao podršku Vojislava Koštunice.

Republika

Foto: Printscreen

Hapšenje zbog nelegalne gradnje
Republika

Foto: Printscreen

Hapšenje zbog nelegalne gradnje

Činjenica 2. Miloš Jovanović je 1976. godište. Ima 47 godina. Doveden je u DSS, 2009. godine, kada je odmah postao potpredsednik stranke. Bio je savetnik ministra za Kosovo i Metohiju, Slobodana Samardžića, od jula 2007. do sredine 2008. godine. Bili smo zajedno 2009. na par tribina i sastanaka sa članstvom DSS, na Paliluli, Rakovici i drugim odborima. Na tribini u Rakovici, smo obojica pozdravili Vladimira Obradovića, koga sam poznavao od ranije. Ispostavilo se da su Jovanović i Obradović prijatelji. Vladimir Obradović je rođen 1977. On i Miloš Jovanović su praktično vršnjaci, i danas su obojica doktori nauka i profesori fakulteta. Obradovića se sećam iz izborne kampanje 2004. kada sam ga upoznao u Rakovici gde je živeo, i gde živi i danas, koliko znam. Vlada Obradović, koga smo zvali Vlada Debeli, je tada imao 30 kilograma više nego danas. Vladimir Obradović me je tih godina povremeno zvao i urgirao za svog oca, koji je ako se dobro sećam bio građevinski inspektor u opštini Rakovica, i molio me da proguram njegovog oca na višu poziciju, kod naših funkcionera u opštini Rakovica. Oca mu nisam upoznao. Nisam mogao ništa da uradim. Koliko se sećam, tamo negde 2010. godine sam pročitao u medijima vest o hapšenju Obradovićevog oca, građevinskog inspektora Ljubivoja Obradovića. Uhapšen je 9.12.2010. od strane Tadićeve i Đilasove vlasti, pod optužbom da je deo kriminalne grupe koja je izvršila krivična dela zloupotrebe službenog položaja i izgradnje bez građevinske dozvole (afera Delta legal). Miloš Jovanović je prijatelj Vladimira Obradovića, i obrnuto. Vršnjaci su, akademski nastrojeni, zainteresovani za politiku itd. Sasvim sam siguran da su Miloš Jovanović i Vladimir Obradović i dan danas kućni prijatelji, i da se druže. Kada je Miloš Jovanović nametao ostalim strankama desnice, da u koalicioni sporazum uđe saradnja sa Đilasovom opozicijom, na odluku Miloša Jovanovića sasvim sigurno je uticalo prijateljstvo sa Obradovićem.

Republika

Foto: Printscreen

Miloš Jovanović i Dragan Đilas

Činjenica 3. Miloš Jovanović i Dragan Đilas se jako dobro poznaju. Kontaktirali su i povezali se još 2013. godine, kada je Đilas bio predsednik DS, a Jovanović potpredsednik DSS. Zalagali su se obojica za saradnju DS i DSS. Posle toga Đilas i Jovanović su se još više povezali tokom i posle izbora 2022. Da li je Đilas još 2013. ili 2022. nekako opipljivo „zadužio“ Jovanovića, ostaje da se vidi. U svakom slučaju treba ispitati kako je Miloš Jovanović postao vlasnik 4 stana u centru Beograda (3 na Vračaru i jedan na Savskom vencu), površine 251m2, tržišne vrednosti između 753.000 i 828.000 evra? Znam kako je 2020. Sergej Trifunović objasnio kako Đilas kupuje jedinstvo opozicije. Možda će vam posle ovog snimka iz 2020. biti jasnije otkud uz Đilasa i Ne davimo Beograd i Miloš Jovanović i ostali lažni desničari! Kaže Sergej Trifunović: „Jedinstvo opozicije nikad nije postojalo, ono se raspalo. Sad imaju novu formu ali šta su oni? Ništa! Drži ih Đilas koji ima svoju flert stranku SSP i koji dođe iskešira pare, oni dođu, uzmu, pa pa pa… ćap! Mislim, kako bih ti rekao, tap tap tap…lako je Đilasu, Đilas sedne, uzme i kupi!“. Kada je Miloš Jovanović nametao ostalim strankama desnice, da u koalicioni sporazum uđe saradnja sa Đilasovom opozicijom, na Jovanovićeve odluke, sasvim sigurno je uticalo prijateljstvo sa Obradovićem, ali i „opipljivi“ odnosi sa Đilasom. Međutim, javnost ne zna sve ovo, pa su potezi naklonosti Miloša Jovanovića prema Đilasovoj strani, u javnosti shvaćeni kao kopernikanski obrt.

 

 

Činjenica 4. Miloš Jovanović je veliki prijatelj, sa mužem Marinike Tepić, Milanom Tepićem. Praktično su vršnjaci. Milan Tepić je deceniju i duže, predsednik opštinskog odbora DSS Temerin, gde je rođen, i gde ima kuću. Tepić je dugo bio opštinski funkcioner DSS-a u Temerinu. I dan danas je Milan Tepić predsednik OO DSS Temerin, iako sa suprugom Marinikom, već godinama živi u Novom Sadu.

Marinika Tepić takođe poznaje Vladimira Obradovića, još iz doba dok je bio član DSS. Vlada Obradović i Milan Tepić su takođe veliki prijatelji. I obojica su prijatelji sa Milošem Jovanovićem. Da ponovim i ovde, kada je Miloš Jovanović nametao ostalim strankama desnice, da u koalicioni sporazum uđe saradnja sa Đilasovom opozicijom, sasvim sigurno je na odluku Miloša Jovanovića uticalo prijateljstvo sa Obradovićem, sa Milanom i Marinikom Tepić, ali i „opipljivi“ odnosi sa Đilasom. Da li je sada sve jasnije? - zaključio je.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (49)

Loading
Vladislav

06.11.2023 12:00

Милош Француз је човек који ради за Ђиласа од почетка!

Мијо

06.11.2023 12:06

Једном и другом је главни циљ да наставе са пљачком државе то је главни циљ данашње опозиције. Они су једно велико зло за полтичку сцену наше државе.

Sale

06.11.2023 12:07

Meni su isti Jovanović i Đilas. Dva prevaranta, dva foliranta. Imaju isti cilj. Da pljačkaju narod Srbije.

Goran

06.11.2023 12:08

I o Jovanoviću, i o Đilasu mislim sve najgore. Reč je o dva teška namazankovića, dva prevaranta. Lupeži belosvetski.