ČAK JE I "DANAS" MORAO DA PRIZNA ONO ŠTO JE CELOM SVETU JASNO - Srbija ide samo napred i ima odlične rezultate! (FOTO)

Autor:

Vesti

31.10.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

List "Danas" priznao je ono što odavno ceo svet vidi - da Srbija niže sjajne ekonomske rezultate.

ČAK JE I "DANAS" MORAO DA PRIZNA ONO ŠTO JE CELOM SVETU JASNO - Srbija ide samo napred i ima odlične rezultate! (FOTO)

Foto: printscreen/Danas

Danas

Mada, uistinu, morali su to "bojažljivo" da sakriju na 16. strani, ali od narodna je nemoguće sakriti, jer putevi, fabrike i nova radna mesta vidi svaki građanin.

Republika

Foto: printscreen/Danas

 

Podsetimo, šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda Donal Mekgetigan istakao je juče u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je Srbija postigla odlične rezultate, strogo poštujući preporuke MMF-a i sprovodeći ciljeve definisane aranžmanom sa ovom institucijom.

O tome, kako je rekao, svedoče rekordne devizne rezerve, dobri rezultati fiskalne politike, visok priliv direktnih stranih investicija, kao i podaci sa tržišta rada o snažnom rastu zaposlenosti.

Mekgetigan je naglasio da je Srbija pravovremeno reagovala adekvatnim ekonomskim merama na inflatorne pritiske i dodao da su očekivanja MMF-a da stopa inflacije na kraju godine bude na nivou ili niža od 8 odsto.

Govoreći o reformi državnih i javnih preduzeća, predstavnici MMF-a pozdravili su korake preduzete u cilju transformisanja i stabilizacije EPS-a i ukazali na neophodnost ubrzanja restrukturiranja državnih preduzeća.

Vučić je zahvalio na oceni da Srbija odgovorno sprovodi program dogovoren sa MMF-om.

On je istakao da je sačuvana makroekonomska stabilnost, kao i dobro poslovno okruženje i dodao da je Srbija, uprkos brojnim izazovima na globalnom tržištu, uspela da očuva ekonomiju, pa čak i da je dodatno ojača.

Odbor direktora MMF-a, na kojem će biti usvojen zaključak o uspešnosti druge revizije aranžmana, biće održan 21. decembra ove godine.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Aleks

31.10.2023 09:20

Rezultati su ocigledni i ne mogu se sakriti.

Ana

31.10.2023 09:20

Pa nešto i oni da napišu, a da ne slažu.

Marko

31.10.2023 09:25

Baš se radujem što je toliko očigledno koliko je Srbija stabilna.

Maki

31.10.2023 09:25

Jednom i oni da kažu kako stvarno stoje stvari, mi gradjani to vidimo osećamo po našem životnom standardu ali je svakako lepo kada pročitate i u novinama koje inače služe da pljuju po vlasti .