RADULOVIĆ OPISAO PAKAO KROZ KOJI JE PROŠAO ZBOG LAJMSKE BOLESTI: "Krajnja posledica je otkazivanje organa i smrt"

Autor:

Vesti

30.10.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na rutinskom pregledu je ustanovljeno da ima lajmsku bolest u trećem stadijumu iako je i sam rekao da se ne seća da ga je ujeo krpelj.

RADULOVIĆ OPISAO PAKAO KROZ KOJI JE PROŠAO ZBOG LAJMSKE BOLESTI: "Krajnja posledica je otkazivanje organa i smrt"

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Političar Saša Radulović, predsednik stranke Dosta je bilo , podelio je na društvenim mrežama kako je pobedio lajmsku bolest koja se dobija nakon ujeda zaraženog krpelja i to od momenta kad je saznao preko detalja na koji način je zaražen i procesa lečenja. Kako je naveo, ispričao je to kao primer "koji može da pomogne ljudima koji imaju slične probleme, ne kao medicinski savet, već kao informacija o tome kako je jedan čovek prošao kroz lečenje lajmske bolesti".

Dijagnoza lajmske bolesti se obično utvrđuje nakon ujeda krpelja i lako je kada znate da vas je ujeo krpelj. Testirate se i infekcija, ako je bude, otkriva se rano. Problem može nastati kada ne znate da vas je ovaj insekt ujeo, jer se eventualna infekcija primeti kada već uzme maha.

Otkrio je 2020. godine, nakon rutinskog pregleda na koji je, kaže, otišao zbog probadanja u predelu srca, ali i nekih dodatnih simptoma koji su ga mučili - umor, mravinjanje po nogama i bolovi u zglobovima šake.

- Lekar je odmah uradio kardiološki pregled i sve je bilo više/manje u redu. Onda me je poslao na detaljnu analizu krvi. U tim analizama je bila i analiza na antitela za boreliju (IgM i IgG), ali i dodatni Western Blot test koji je detaljniji i osetljiviji na ovu bakteriju. I tek taj Western Blot test je pokazao da imam boreliju. Nakon ovoga, urađeno mi je ispitivanje funkcije autonomnog nervnog sistema i utvrđena je disfunkcija, presinkopa, ekstremno variranje pulsa i pritiska u Head-up tilt testu – napisao je političar.

Tada je ustanovljeno da ima lajmsku bolest u trećem stadijumu koju izaziva bakterija Borelia Burgdorferi, a najteži oblik je lajmska neuroborelioza koja oštećuje centralni i periferni nervni sistem koji upravlja organima. Krajnja posledica je otkazivanje organa i smrt.

Simptomi se lako "mešaju" i ne prepoznaju

Osim umora, javlja se osećaj strujanja po nogama “kao da mravi hodaju po njima”, zbog čega zaražena osoba često ne može da miruje. Još jedan od propratnih simptoma jesu bolovi u zglobovima šake i prstiju, a javljaju se i glavobolja, zima i groznica sa povišenom temperaturom do 39°C i ukočen vrat.

Simptomi obično počinju između 3. i 33. dana posle infekcije a najduže do osme nedelje. Prosečno vreme inkubacije (vreme od uboda do pojave prvih simptoma) je sedam dana. 

Preporuka lekara u startu je korigovanje ishrane uz prepisanu terapiju.

- Kao prvo, lekar mi je preporučio da izbacim iz ishrane šećer, laktozu i gluten.  Zatim sam dobio antibiotsku terapiju. Lekar je rekao da je ova bakterija jako tvrdoglava i da je samo sa antibioticima nećemo pobediti, jer može da opstane i nakon što joj bude uništen omotač, pa ćemo nakon antibiotika morati da primenjujemo prirodne anitivirusne i antibakterijske lekove: origano, matičnjak, majčinu dušicu, kleku itd – napisao je Radulović.

 

 

Istražujući, kaže da je došao do nemačkog lekara koji je i sam imao boreliju za koju nije znao, dugo se lečio, izučavao i eksperimentisao jer izlečenje nije jednostavno, i na kraju i izlečio. 

Jedna od ključnih stvari koje je napisao, kaže, jeste da je reakcija našeg imunog sistema na boreliju mnogo destruktivnija po telo nego sama bakterija. Procenjuje se da je preko 90% simptoma i oštećenja dolazi od imunog sistema koji napada tkiva na mestima gde se “krije” bakterija. Imuni sistem iz “nekog” razloga ne može da eliminiše bakteriju pa onda pojačava napad i čini još veću štetu. I onda se postavlja logično pitanje: iz kog razloga naš imuni sistem ne može da eliminiše ovu bakteriju?

Njegov odgovor je: toksini kojim smo toliko zatrovali naše telo da više ne može da se brani. Mikrobi “sakriveni” na mestima koncentracije toksina postaju agresivni. a imuni sistem nemoćan da ih eliminiše bez obzira na to koliko pojačava napad. Kao posledicu dovodi do autoimunih bolesti i oštećenja tkiva naših organa.

Republika

Foto: Shutterstock

 

- Ukratko, ukoliko je telo zatrovano, imuni sistem postaje nemoćan protiv mikroba, bombarduje zdravo tkivo i oštećuje ga. U konkretnom slučaju, borelija opstaje oko tkiva koja imaju povećanu koncentraciju pre svega aluminijuma, ali i drugih toksina. Dok se ne eliminišu toksini, imuni sistem je nemoćan i bakterija će opstati oko tih tkiva, a imuni sistem će nastaviti da bombarduje i oštećuje zdrava tkiva - napisao je on.

Proces izlečenja od vađenja krpelja do terapije

Najpre je neophodno pravilno izvaditi krpelja. Ukoliko se to učini u prvih 24 h, iako je bio zaražen neće se razviti bolest. Krpelj se vadi specijalnom pincetom koja ne sme biti široka
Hvata se u predelu vrata prekidajući komunikaciju želudac-usta, blagim pokretima levo-desno izvadi. Ukoliko je krpelj duboko u koži mora se hiruški izvaditi.

Posle analiza i utvrđivanja postojanja infekcije sledi terapija - promena ishrane (izbaciti šećer, laktozu i gluten), potom detoksikacija, antibiotici i orirodni lekovi, antioksidansi kao poslednja faza.

Kako obaviti detoksikaciju?

Radulović kaže da je proverio "zatrovanost organizma" za šta je neophodna biopsija, kao jedini pouzdani metod. On je to učinio odsecanjem pramena kose, što je pokazalo koncentraciju 40 raličitih elemenata u kosi, i korisnih i štetnih.

- Dobije se koncentracija u mikrogramima po gramu kose. Za korisne elemente (magnezijum, kalcijum, olovo) dobije se refentni opseg u kome bi trebao da bude rezultat. Za štetne elemente dobije se i koliki procent ljudi ima zatrovanost kao i vi, kao i referentni nivo od koga se računa povećana zatrovanost - objasnio je.

Njegov proces izlečenja pratili su terapija prepisana od lekara, prirodni lekovi i pozitivne misli i pristup svemu, kaže on i naglašava da je konsultacija sa lekarom najbitnija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading