Vučić: Srbija sigurna u snabdevanju gasom čak i da izbije TREĆI SVETSKI RAT

Autor:

Vesti

29.10.2023

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izneo je informacije o mogućem kolapsu naftne i gasne industrije.

Vučić: Srbija sigurna u snabdevanju gasom čak i da izbije TREĆI SVETSKI RAT

Foto: TV Prva/Printscreen

 U svom izlaganju, Vučić je istakao da je Srbija trenutno u situaciji da ima dovoljno rezervi nafte za preko 40 dana, bez ikakvih restrikcija. Međutim, budućnost izgleda mnogo neizvesnija.

Iako je predsednik optimističan u vezi rezervi gasa, navodeći da Srbija ima 700 miliona kubnih metara u rezervama, postoji realna opasnost da se situacija dramatično promeni. Vučić je čak upozorio da bi mogući izbijanje Trećeg svetskog rata moglo dovesti do nestašice energenata, ali da će Srbija biti spremna za takav scenario.

Svetska politička klima, prema rečima Vučića, nalazi se na ivici svetskog sukoba, a Srbija je suočena sa izazovom da bude jaka kako ekonomski, tako i vojno. Iako je svestan nedostataka u smislu ljudstva, opreme i tehnike u srpskoj vojsci, predsednik ističe da je Srbija danas mnogo naprednija nego prethodnih godina. Mnoge zemlje u regionu koje su nekada bile ispred nas, sada su značajno zaostale.

Situacija u kojoj se Srbija nalazi zahteva hitne mere i dodatne napore kako bi se obezbedila energetska stabilnost i ekonomski rast. Očekuje se da će vlada, pod vođstvom predsednika Vučića, preduzeti sve neophodne korake kako bi se prevazišle eventualne poteškoće i obezbedila sigurna budućnost za građane Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (31)

Loading
Teona

29.10.2023 10:40

Slušam ga sada. Imamo spremne rezerve i soli i šećera.mi smo spremni i zaštićeni. Bravo nema čega da se plasimo

Milos

29.10.2023 10:52

Hvala Bogu, neko je mislio na teske dane, ali rezerve su napravljene na vreme.

Ena

29.10.2023 10:52

Zahvaljujući mudroj i domaćinskoj politici koju vodi Vučić, Srbija ima spremne rezerve čak i za najgori mogući scenario.

Maca

29.10.2023 12:38

Zahvaljujući Vučićevoj mudroj politici imamo spremne rezerve u slučaju da izbije Treći svetski rat.