MILIĆEVIĆ: Vučić se lavovski sam borio, zaslužuje podršku svih u Srbiji

Autor:

Vesti

27.10.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar je naglasio da je predsednik Republike još jednom pokazao da je Srbija uvek otvorena za dijalog i za pronalaženje kompromisnog rešenja.

MILIĆEVIĆ: Vučić se lavovski sam borio, zaslužuje podršku svih u Srbiji

Foto: Slobodan Miljević/Vlada Srbije

Đprđe Milićević

Predsednik Republike Aleksandar Vučić zaslužuje apsolutnu podršku svih kojima je na srcu Srbija za lavovsku borbu sam protiv svih i jasne stavove koje je izneo juče na teškim šestočasovnim razgovorama u Briselu, istakao je ministar Đorđe Milićević u izjavi za medije.

Ministar je naglasio da je predsednik Republike još jednom pokazao da je Srbija uvek otvorena za dijalog i za pronalaženje kompromisnog rešenja.

- Predsednik je, u razgovoru sa najmoćnijim liderima Evrope, jasno i čvrsto branio stav da je za eksalaciju krize na Kosovu i Metohiji isključivi krivac Aljbin Kurti. Jedina namera Kurtija je da protera Srbe s Kosova i Metohije i upravo zbog toga privremene vlasti u Prištini više od 10 godina ne žele da sprovedu sporazum koji je potpisan u Briselu uz garancije EU. Srbija je za kompromis, a kompromis uključuje da se svi sporazumi koji su prethodno potpisani sprovedu i da se bez odlaganja formira Zajednica srpskih opština. Srbija je spremna za sve razgovore koji doprinose miru i bezbednosti na Zapadnom Balkanu, a pre svega sigurnosti i bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji. Ono što je najvažnije, predsednik je još jednom jasno svima stavio do znanja da jedino pitanje oko koga nema kompromisa jeste članstvo u UN i priznanje teritorijalnog integriteta lažne države Kosovo. Za sve što je juče sam radio i govorio u Briselu predsednik Srbije zaslužuje apsolutnu podršku. On ne sme ostati usamljen u borbi za očuvanje bezbednosti našeg naroda u južnoj pokrajini, ali i mira i napretka cele Srbije - istakao je ministar Đorđe Milićević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading