LIDER SSP PRIZNAO - Zaradio stotine miliona evra dok je država propadala!

Autor:

Vesti

26.10.2023

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SSP priznao zaradu od stotine miliona evra dok je bio na vlasti!

LIDER SSP PRIZNAO - Zaradio stotine miliona evra dok je država propadala!

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ


Lider Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas, šokirao je javnost priznanjem da je tokom svog mandata zaradio stotine miliona evra. Prema podacima iz Agencije za privredne registre, jedanaest firmi u vlasništvu Đilasa ostvarile su profit od preko milijardu evra u dvadeset godina.

U periodu od 2002. do 2022. godine, Đilas je prihodovao tačno 1.067.694.650 evra, dok je samo za vreme dok je bio na vlasti zaradio neverovatnih 619 miliona evra. Iako bi mnogi očekivali da se stidi ovakvog bogatstva, Đilas se ponosi svojim prihodima i tvrdi da je sve legalno.

Međutim, nekadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije, Verica Barać, jasno je opisala na koji način je Đilas stekao svoje bogatstvo. On je imao u vlasništvu firme koje su se bavile medijima, a koje su bile vezane za budžet. Ova veza sa državnim budžetom omogućila im je da ostvare neverovatne profite.

 

 


Đilas je bio visoki funkcioner Demokratske stranke i obavljao je nekoliko važnih državnih funkcija. Tokom tog perioda, kompanije u njegovom vlasništvu zabeležile su nagli porast profita, posebno 2007. godine kada su zaradile preko 87 miliona evra. Đilas je tada obavljao funkciju ministra bez portfelja za nacionalni investicioni plan.

Javnost je zaprepašćena ovim otkrićem, a pitanje je koliko je ovakvo bogaćenje bilo moralno i etično. Ima li u svemu ovome tragove korupcije? Ostaje da se vidi kako će se ova priča dalje razvijati i da li će biti nekih pravnih posledica za lidera SSP.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Ena

26.10.2023 22:39

Najveći lopov u Srbiji - Đilas, je konačno to i potvrdio. Svaka njegova dalja priča nema smisla.

Marija

26.10.2023 22:40

Koliko tek nije priznao

Iva

26.10.2023 22:41

Ili dobio da je unisti.

Maja

26.10.2023 22:41

To i ptice na grani znaju.