VUČIĆ DANAS U LESKOVCU! Uručuje mamograf bolnici, potom otvara kompaniju "Aunde"!

Autor:

Vesti

24.10.2023

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u poseti Leskovcu, gde će bolnici biti uručen mamograf, a potom otvorena fabrika kompanije "Aunde".

VUČIĆ DANAS U LESKOVCU! Uručuje mamograf bolnici, potom otvara kompaniju "Aunde"!

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Programom posete predviđeno je da predsednik Vučić u 11 sati poseti Opštu bolnicu Leskovac, kojoj će biti uručen mamograf.

U podne će biti sastanak sa predstavnicima kompanije "Aunde" i obilazak pogona fabrike, da bi u 12.40 bila održana ceremonija otvaranja fabrike "Aunde", saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić predstavio je ranije ovog meseca  mapu opremanja zdravstvenih ustanova i istakao da će veliki broj savremenih medicinskih aparata biti obezbeđen zdravstvenim ustanovama u gradovima i opštinama širom Srbije.

Naveo je da će mamografi, pored Leskovca, biti dodeljeni opštinama Kuršumlija, Vladičin Han, Vlasotince, Babušnica, Pirot, Soko Banja, Kruševac, Kragujevac, Surčin, Obrenovac, Majdanpek, Negotin, Kladovo, Požarevac.

Nakon posete Opštoj bolnici Leskovac, Vučić će obići pogon italijanske fabrike "Aunde".

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i generalni direktor kompanije Aunde Srbija d.o.o. Anino de Venecija, potpisali su u julu Memorandum o razumevanju, kojim se izražava namera o međusobnoj saradnji i predviđaju se dalji koraci za početak poslovanja kompanije Aunde u Leskovcu, navodi se na sajtu Grada Leskovca

Kompanija Aunde bavi se proizvodnjom navlaka za automobilsku industriju, a objekat u Leskovcu se prostire na oko 13.000 metara kvadratnih.

Investitor je tada najavio da će zaposliti najmanje 350 radnika. 

Italijanska kompanija Aunde deo je Aunde grupe, osnovane 1899. godine, i predstavlja jednu od vodećih svetskih kompanija u svojoj delatnosti, sa preko 100 pogona širom sveta. 

Brojni projekti koje realizuje sa renomiranim proizvođačima automobila stvorili su potrebu za proširenjem proizvodnih kapaciteta u Srbiji, pa će, nakon Jagodine, svoj pogon otvoriti i u Leskovcu. 
 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (74)

Loading
Andjela

24.10.2023 08:01

Vucic ne staje, vredno radi!

Andjela

24.10.2023 08:02

Ovo ce biti spas svim zenama.

Andjela

24.10.2023 08:02

Na svim poljima Srbija napreduje.

Petra

24.10.2023 08:03

Vučić što obeća to i ispuni, obilazi gradove i razgovara sa narodom, ulaže tamo gde je potrebno i podiže ekonomiju cele Srbije.