INTERVJU: Ministar Milićević: Bićemo sa SNS i posle izbora, NEĆE NAS ODUVATI AMERIČKI VETROVIi!

Autor:

Vesti

22.10.2023

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija već proglasila pobedu, ali siguran sam da će suditi po rezultatima, kaže funkcioner SPS Đorđe Milićević.

INTERVJU: Ministar Milićević: Bićemo sa SNS i posle izbora, NEĆE NAS ODUVATI AMERIČKI VETROVIi!

Foto: Printscreen

Srbija će za manje od dva meseca imati vanredne izbore. Šta od ovih izbora očekuje i kako se za njih priprema, za Republiku govori ministar i visoki funkcioner SPS Đorđe Milićević.

Kako kaže na početku, trenutno je apsolutno posvećen obavezama koje ima u Vladi i trudi se da sa svojim timom postigne najbolje rezultate, a o izborima će razmišljati kad budu raspisani.

  • Stranke opozicije koje organizuju proteste "Srbija protiv nasilja" načelno su se saglasile oko izlaska na izbore na jednoj listi.

- Slušajući izjave pojedinih opozicionih lidera, shvatio sam da su oni već proglasili pobedu i da su izbori samo formalnost na kojima će ta pobeda da se ozvaniči. Verovatno bi tako i bilo da je Srbija zemlja u kojoj vlast postavljaju strane ambasade i tajkunski centri moći. Ali Srbija je demokratska zemlja u kojoj vlast biraju građani na slobodnim izborima. Siguran sam da će građani na tim izborima suditi prema rezultatima. A rezultati su, kada ih uporedite, sledeći: s jedne strane imamo stotine kilometara izgrađenih auto-puteva, brzih pruga, posle 50 godina otvaranje najmodernije železničke stanice u Beogradu. Tu su i stotine otvorenih fabrika i desetine hiljada novih radnih mesta, desetine sagrađenih i najmodernije opremljenih bolnica, škola, obdaništa... A šta imamo s druge strane: pljačkašku privatizaciju i stotine hiljada otkaza za naše radnike, bogaćenje preko noći lidera DOS i njima bliskih tajkuna, uz istovremeno siromašenje građana. Tu su i ruinirana infrastuktura, zapušten sektor zdravstva i prosvete, katastrofalni potezi na međunarodnom planu koji su doveli do priznavanja lažne države Kosovo, izručenje Hagu srpskih heroja...

  • Ipak, opozicija tvrdi da je narod uz nju i da će je podržati u rušenju vlasti?

- Ušao sam aktivno u politiku posle 5. oktobra, kad je SPS bio opozicija. I znam kako je biti opozicionar. Da biste promenili vlast, nije dovoljno da samo pričate da ste protiv vlasti. Morate da imate jasan plan za šta ste, a ja ne vidim da oni imaju bilo kakav program u tom smislu.

  • Nedavno smo na Glasu Amerike mogli da čujemo analizu predstojećih izbora u kojoj se napominje da je SPS jezičak na vagi koji je izrazito bitan za formiranje vlasti. Može li taj jezičak da se okrene na suprotnu stranu od ove na kojoj je sada?

- SPS je ozbiljna i državotvorna stranka. Nije nikakav jezičak niti slamka koja se povija kako američki vetrovi duvaju. Predsednik naše partije Ivica Dačić nedavno je izjavio da je uveren da će SNS i SPS saradnju nastaviti i posle pobede na decembarskim izborima, u interesu Srbije i bolje budućnosti svih građana naše zemlje, kao i srpskog naroda u celini. Apsolutno stojim iza ove izjave predsednika Dačića.

 

Kampovi za decu su pun pogodak

  • Tokom leta sproveli ste projekat tematskih kampova za decu iz dijaspore. Koliko ste zadovoljni rezultatima tog projekta?

- Nema veće sreće i zadovoljstva onim što ste radili od toga kad vidite da se više od 5.000 mališana, koji su učestvovali u ovim kampovima, vratilo iz Srbije u zemlje u kojima žive, prepuni pozitivnih utisaka i sa samo jednim pitanjem koji su nam upućivali, a to je: "Kada će ponovo biti kampovi i kada ćemo opet doći u Srbiju?"

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading