SRBIJA U UJEDINJENIM NACIJAMA GLASALA ZA VAŽNU ODLUKU: Protiv ove rezolucije su bile Amerika i još jedna moćna država

Autor:

Vesti

17.10.2023

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD su iznele svoje obrazloženje za glasanje protiv rezolucije, naglašavajući da smatraju da tekst sadrži mnogo neuravnoteženih, netačnih i nepravih odredbi koje, prema njihovom mišljenju, nisu u skladu sa njihovim politikama i principima.

SRBIJA U UJEDINJENIM NACIJAMA GLASALA ZA VAŽNU ODLUKU: Protiv ove rezolucije su bile Amerika i još jedna moćna država

Foto: youtube.com/28. Jun

Prema izveštaju Ujedinjenih nacija, rezolucija o "Pravu na hranu" usvojena je, u decembru 2021. godine, sa značajnom većinom glasova, tačnije, 180 glasova za, dok su se samo 2 zemlje protivile rezoluciji - Sjedinjene Američke Države i Izrael. U ovom kontekstu, važno je napomenuti da je Srbija aktivno podržala ovu rezoluciju, dajući svoj glas za njeno usvajanje.

SAD su iznele svoje obrazloženje za glasanje protiv rezolucije, naglašavajući da smatraju da tekst sadrži mnogo neuravnoteženih, netačnih i nepravih odredbi koje, prema njihovom mišljenju, nisu u skladu sa njihovim politikama i principima. Američki predstavnici su istakli da su uvereni kako bezbednost u snabdevanju hranom zavisi od adekvatnih mera koje donose same vlade, uključujući regulativne reforme i tržišne promene, sve u skladu sa njihovim međunarodnim obavezama.

Foto: twitter.com/EbneHava

Rezultati glasanja

S druge strane, Srbija se pridružila većini glasača podržavajući rezoluciju o "Pravu na hranu". Ovaj glas Srbije pokazuje njenu podršku međunarodnim inicijativama koje promovišu pristup hrani kao osnovnom ljudskom pravu i ukazuju na potrebu za zajedničkim globalnim naporima u ostvarivanju ovog cilja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading