ĐURĐEV: Poruka patrijarha Porfirija Srbima u Crnoj Gori dokaz da Srpska pravoslavna crkva ostaje na vekovnom putu očuvanja srpskog identiteta!

Autor:

Vesti

17.10.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đurđev je napomenuo da je posebno važno to što je patrijarh Porfirije poručio našem narodu u Crnoj Gori.

ĐURĐEV:  Poruka patrijarha Porfirija Srbima u Crnoj Gori dokaz da Srpska pravoslavna crkva ostaje na vekovnom putu očuvanja srpskog identiteta!

Foto: Srpska liga

Aleksandar Đurđev

Poruka patrijarha srpskog gospodina Porfirija Srbima u Crnoj Gori, tokom njegove nedavne posete toj zemlji, da ponosno i dostojanstveno, ali i slobodno i odlučno ispoljavaju svoj identitet predstavlja neoboriv dokaz da je Srpska pravoslavna crkva i dalje jedan od ključnih faktora za zaštitu i očuvanje sveukupnog srpskog identiteta, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

Đurđev je napomenuo da je posebno važno to što je patrijarh Porfirije poručio našem narodu u Crnoj Gori, bez uvijanja, da uvek i svuda budu ponosni što su Srbi, što pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi i što govore srpskim jezikom.

- Srbi u Crnoj Gori su svoji na svome i oni se  ni po čemu ne razlikuju od Srba u Srbiji i Republici Srpskoj. Njihov srpski identitet je, međutim, već decenijama na udaru inženjeringa koji ima za cilj da Srbe u Crnoj Gori udalji od Srbije i srpstva uopšte.

To se neće desiti, buđenje srpstva u Crnoj Gori je počelo sa litijama koje je organizovala Srpska pravoslavna crkva sa verujućim narodom i sve će se završiti, daće Bog, sa predstojećem popisu stanovništva koji će pokazati da su Srbi, pripadnici Srpske pravoslavne crkve i govornici srpskog jezika većina u Crnoj Gori - podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige ubeđen je da će Srbi poslušati svog patrijarha i pokazati da im nikada više niko neće moći da preti selidbom u traktorskim kolonama ka Srbiji.

- Hvala patrijarhu srpskom Porfiriju što brani srpstvo u Crnoj Gori, hvala mu što je još jednom potvrdio koliko je za naš narod važna Srpska pravoslavna crkva kao jedna od retkih pansrpskih institucija danas - zaključio je Đurđev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading