KO STOJI IZA INSTAGRAMA PATRIJARHA?! Posle optužbi da Porfirijev Instagram vodi Vlada Srbije i Pink dobijen je odgovor - SPC istinom pobedio dušmane!

Autor:

Vesti

12.10.2023

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo saopštenje dolazi kao reakcija na neistinite informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama i koje je prenela jedna medijska kuća.

KO STOJI IZA INSTAGRAMA PATRIJARHA?! Posle optužbi da Porfirijev Instagram vodi Vlada Srbije i Pink dobijen je odgovor - SPC istinom pobedio dušmane!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Srpska Pravoslavna Crkva (SPC) izdala je zvanično saopštenje kako bi raščistila nedavne kontroverze oko naloga na Instagramu patrijarha Porfirija. Prema saopštenju SPC-a, isključivo Informativna služba SPC je odgovorna za upravljanje nalogom na društvenim mrežama patrijarha Porfirija, a niko drugi nema bilo kakve veze, direktno ili indirektno, sa tim zadatkom.

Ovo saopštenje dolazi kao reakcija na neistinite informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama i koje je prenela jedna medijska kuća u vezi sa patrijarhovim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.

SPC ističe da je samo Informativna služba ovlašćena za upravljanje nalozima Njegove Svetosti Patrijarha, kao i svih patrijaršijskih glasila, i da niko drugi nema nikakvih ovlašćenja u vezi s tim zadacima.

Osim toga, saopštenje napominje da je Informativna služba SPC nedavno započela postupak verifikacije patrijarhovog Facebook naloga kako bi dobio plavu verifikacionu oznaku. Ovaj korak je preduzet zbog prisustva lažnih naloga na Facebook platformi koji su pokušavali da uzurpiraju identitet i titulu Patrijarha srpskog.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading