Predsednik parlamenta Iraka stigao u Beograd na zvaničnu posetu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Vesti

08.10.2023

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posebno emotivan trenutak bio je kada su mališani u narodnim nošnjama, dečak i devojčica, došli s tradicionalnom pogacom u rukama kako bi poželeli dobrodošlicu gostima iz Iraka.

Predsednik parlamenta Iraka stigao u Beograd na zvaničnu posetu! (FOTO GALERIJA)

Foto: ST/D. KADIĆ

Danas je na Međunarodnom aerodromu Nikola Tesla u Beogradu svečano dočekan Mohamed Al-Halbousi, predsednik parlamenta Republike Irak, koji je stigao u zvaničnu posetu Srbiji. Ovaj istorijski trenutak obeležen je toplim dočekom od strane srpskih zvaničnika i mališana obučenih u tradicionalnu narodnu nošnju.

Predsednik parlamenta Iraka, Mohamed Al-Halbousi, doputovao je u Beograd sa svojom delegacijom, a na aerodromu ga je s ljubaznošću dočekao domaćin, Vladimir Orlić, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije. Takođe su prisustvovali dočeku narodni poslanici Aleksandar Marković, Snežana Paunović i još dvoje nedefinisanih poslanika.

Posebno emotivan trenutak bio je kada su mališani u narodnim nošnjama, dečak i devojčica, došli s tradicionalnom pogacom u rukama kako bi poželeli dobrodošlicu gostima iz Iraka. Ovaj simboličan gest ilustruje srdačne odnose između dve zemlje i duboko poštovanje prema iračkim gostima.

Tokom posete, predsednik parlamenta Iraka, Mohamed Al-Halbousi, razgovaraće sa srpskim zvaničnicima o jačanju bilateralnih odnosa između Srbije i Iraka. Očekuje se da će se razgovarati o ekonomskoj saradnji, političkim pitanjima od zajedničkog interesa i drugim pitanjima koja su od suštinskog značaja za obe zemlje.

Ovo je prilika za Srbiju da ojača veze sa Irakom i otvori nove mogućnosti za saradnju u različitim oblastima. Poseta predsednika parlamenta Iraka Mohameda Al-Halbousija simbolizuje prijateljstvo i saradnju između dve zemlje i ostavlja trag u bilateralnim odnosima.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading