TEROR KURTIJEVOG REŽIMA NA DELU: Punih 10 dana blokira administrativne prelaze, na KiM nema osnovnih potrepštona za Srbe

Autor:

Vesti

03.10.2023

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već punih 10 dana sever Kosova je potpuno odsečen od uže Srbije. Niko ne sme da pređe administrativnu liniju. Nedostaju osnovne potrepštine - rekao je državni sekretar u Ministarstvu Igor Starović

TEROR KURTIJEVOG REŽIMA NA DELU: Punih 10 dana blokira administrativne prelaze, na KiM nema osnovnih potrepštona za Srbe

Foto: RINA

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, ocenio je danas da je situacija na severu Kosova i Metohije postala alarmantna i da zbog zatvaranja administrativnih prelaza nedostaju osnovne potrepštine, uključujući lekove.

- Već punih 10 dana sever Kosova je potpuno odsečen od uže Srbije. Niko ne sme da pređe administrativnu liniju. Nedostaju osnovne potrepštine, uključujući medicinske zalihe - lekovi, kiseonik, vakcine za bebe itd - naveo je Starović na društvenoj mreži X (Tviter).

Državni sekretar je zaključio da je ovo jasna pokazatelj da se nesmetana vladavina militarizovane kosovske policije širom regiona nastavlja.

Ugrožene i bebe

Sedam beba u porodilištu u KBC Kosovska Mitrovica čeka da primi be-se-že vakcinu koja se daje odmah po rođenju, a u toj zdravstvenoj ustanovi nema više ni vakcina protiv tetanusa.

Ovo je za Kosovo onlajn potvrđeno od nadležnih iz Zavoda za javno zdravlje Kosovska Mitrovica.

Sedam beba u porodilištu KBC Kosovska Mitrovica čeka na be-se-že vakcinu što znači da je u nedostatku i da je više nemamo. Imamo probleme i kada je u pitanju i vakcina protiv tetanusa - kažu iz Zavoda.

BONUS VIDEO

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading