ZAUSTAVITE GA, SRBI ĆE KRENUTI DA PAKUJU STVARI NA TRAKTORE: Vučić upozorava svet na posledice Kurtijevog terora

Autor:

Vesti

02.10.2023

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otkriva očekivanja od Kurtija i teror na KiM u emisiji "Ćirilica" na Hepi Televiziji

ZAUSTAVITE GA, SRBI ĆE KRENUTI DA PAKUJU STVARI NA TRAKTORE: Vučić upozorava svet na posledice Kurtijevog terora

Foto: Tanjug/VLADIMIR DIMITRIJEVIC, AP, Profimedia

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, je gostovao u emisiji "Ćirilica" na Hepi televiziji gde je izneo svoje stavove u vezi sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji, posebno ističući opasnost od nastavka terora i progonstva Srba pod vlasti Aljbina Kurtija.

Kao uvod u svoje izjave, Vučić je istakao da očekuje da će Kurti nastaviti sa progonom i maltretiranjem Srba na Kosovu i Metohiji, i da će za to uvek imati podršku.

"Kurtiju je uvek bilo dozvoljeno da radi šta hoće. Samo je Srba sve manje," naglasio je Vučić.

Predsednik Vučić je izrazio svoje nezadovoljstvo kada mu kažu da je bio upozoren na ovakav razvoj događaja i da je znao da će se nešto ovakvo dogoditi.

"Da li znam da će Srbi da se pobune? Naravno da znam. Ovo je najgori oblik u kojem je eksplodiralo, ali je negde moralo da eskplodira. Bude li međunarodna zajednica dozvolila nastavak terora, ljudi će stati i krenuti da pakuju stvari na traktore. A to niko u svetu ne može da gleda. Nismo daleko od toga," upozorio je Vučić.

Predsednik je istakao i duboku vezanost Srba sa Kosova i Metohije za svoja ognjišta i teror koji trenutno doživljavaju pod vlašću Aljbina Kurtija.

"Kurtijev teror je nešto što prevazilazi sve ono što normalan čovek može da pomisli," zaključio je Vučić, podsećajući na različite oblike terora koje Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno doživljavaju, od zabrana uvoza srpske robe do upada u bolnice i kafiće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Ljubicica

02.10.2023 21:53

Nećemo dozvoliti da Kurti vrši etnicko čišćenje Srba.

Ana

02.10.2023 21:53

Predsednik je poslao jasnu poruku i moli za pomoć kako bi Srbi mogli mirno nastaviti život na KiM

Aurora

02.10.2023 21:53

Jasno se vidi šta Kurti pokušava , jedini cilj mu je da se reši Srba na KiM.

Ivana

02.10.2023 21:54

Svet mora da zaustavi Kurtijev teror