KURTIJEVA POLICIJA NAORUŽANA SRPSKIM PUŠKAMA M70: Dvostruki standardi na delu, niko ne pita odakle im (FOTO)

Autor:

Vesti

02.10.2023

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, odlučno je istupio u emisiji "Ćirilica" na Hepi televiziji, iznoseći dokaze da pripadnici tzv. kosovske policije koriste puške M70 proizvedene u Kragujevcu.

KURTIJEVA POLICIJA NAORUŽANA SRPSKIM PUŠKAMA M70: Dvostruki standardi na delu, niko ne pita odakle im (FOTO)

Foto: printscreen/happy tv

 Ovaj gest dolazi u vreme kada su se pojavile optužbe na račun Srbije da je obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji, bazirane na navodno zaplenjenom naoružanju prikazanom u Prištini.

Vučić je izrazio skepticizam u vezi sa tim optužbama i izjavio:

"Nismo im to zvanično prodali. Niko ne pita odakle njima 20 puta više pušaka nego što su ih tamo 'pronašli'." Istakao je da je glupo pitati odakle nekome puške i postavio pitanje o namerama tih ljudi i interesima koji stoje iza njih.

 

Ministar odbrane Srbije, Miloš Vučević, takođe je demantovao optužbe i istakao da je nelogično tvrditi da je Vojska Srbije učestvovala u terorističkim akcijama. On je naglasio da je terorizam ono što se dešava protiv Srba na Kosovu i Metohiji, uključujući svakodnevno maltretiranje i sprečavanje Euleksa da učestvuje u istrazi.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Milan Mojsilović, takođe se osvrnuo na optužbe o obučavanju terorista i izjavio da je nelogično tvrditi da 30 ljudi, uz angažovanje 4.500 pripadnika, može da izvede takav složen zadatak. Naglasio je da Vojska Srbije neće trpeti laži i dezinformacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (23)

Loading
MarijaM

02.10.2023 21:43

Terorizam je ono što se dešava protiv Srba na Kosovu i Metohiji. Oni su žrtve, a ne agresori.

MarijaM

02.10.2023 21:44

Kurtijeva policija je naoružana srpskim puškama, a niko se ne pita kako je to moguće. Kurtiju je dozvoljeno da sprovodi teror nad Srbima.

MarijaM

02.10.2023 21:45

Srbima na KiM je potrebna zaštita nadležnih organa. Dosta su trpeli torturu od strane Kurtijevih poslušnika.

Ena

02.10.2023 21:46

Sve je toliko očigledno i namešteno, ali šta da se radi kad Kurti to radi u sprezi sa Zapadnim silama. Dok se ne promene odnosi snaga u svetu teško je boriti se sam protiv svih.