GRENEL SASUO ISTINU U FACU LAŽNOJ PREDSEDNICI: Vi ste se već obavezali na uspostavljanje Zajednice srpskih opština

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2023

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmani je u izjavi za britansku televiziju Čenel 4 rekla da treba biti svestan koliko je Priština ''već dala srpskoj manjini''.

GRENEL SASUO ISTINU U FACU LAŽNOJ PREDSEDNICI: Vi ste se već obavezali na uspostavljanje Zajednice srpskih opština

Foto: Tanjug/AP

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel osudio je večeras izjavu predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani da Priština ne mora da se rukovodi svojim prethodnim obavezama da će uspostaviti Zajednicu srpskih opština, jer već priznaje prava manjina.

Grenel je u objavi na mreži X podsetio da su se drugi bivši predstavnici privremenih prištinskih institucija već obavezali na uspostavljanje ZSO potpisivanjem brojnih sporazuma.

- Bajdenov tim je još 3. juna zatražio da to (ZSO) završe Kurti i Osmani. Osmani sada laže da nema potrebe - naveo je Grenel.

Osmani je u izjavi za britansku televiziju Čenel 4, na pitanje zašto Priština još nije uspostavila ZSO iako je od nje to traženo pre još 10 godina, pored ostalog, rekla da treba biti svestan koliko je Priština ''već dala srpskoj manjini''.

Voditelj britanske TV je na taj odgovor Osmani rekao da ''EU želi više'', na šta je ona navela:

- Nisam baš sigurna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading