SRAMNA NASLOVNA STRANA "DANASA" NA DAN ŽALOSTI: Aleksandar Vučić u neverici - Šta radite svojoj zemlji?

Autor:

Vesti

27.09.2023

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je tokom svog gostovanja na RTS-u, istakao je jedan konkretan primer medijskog izveštavanja koji ga je posebno zabrinulo.

SRAMNA NASLOVNA STRANA "DANASA" NA DAN ŽALOSTI: Aleksandar Vučić u neverici - Šta radite svojoj zemlji?

Foto: printscreen/RTS

 Na Dan žalosti u Srbiji, Vučić je pokazao naslovnu stranu dnevnog lista "Danas", čiji je vlasnik Dragan Šolak.

Foto: printscreen/RTS

 

 

Na naslovnoj strani "Danasa", predsednik je istakao, nalazila se vest koja glasi "Vučić za sve kriv", čime je ukazao na očigledan pokušaj stvaranja negativnog narativa prema njemu. Takođe, cela druga strana lista bila je posvećena izjavi političara iz lažne države Kosovo, Dželjalju Svečlji, u kojoj je izneo stavove protiv Srbije i njenih zvaničnika.

Foto: printscreen/RTS

 

 

Predsednik je dalje izložio kako su u tom izdanju lista "Danas" citirane izjave političara poput Edija Rame, albanskog premijera, koji je kritikovao Srbiju i Srbe. Vučić je takođe naglasio da se na šestoj strani spomenutog lista nalazila priča o "biznismenu sa Kosova i Metohije pod srpskom zaštitom", što je još jedan primer medijskog izazova s kojim se suočava.

Foto: printscreen/RTS

 

 

Predsednik je izrazio zabrinutost zbog takvih pristupa u medijima i postavio pitanje o svrsi takvog izveštavanja i njegovim posledicama po zemlju.

Foto: printscreen/RTS

 

 

Ovaj primer je ilustracija šireg problema slobode medija i načina na koji se koriste za promovisanje ili podrivanje određenih političkih stavova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (56)

Loading
Pera Kojot

27.09.2023 22:09

Ja stvarno vise ne razumem dokle ce Vucic bisr da tolerise ovog Solaka i njegove novine i tv

Joka

27.09.2023 22:12

Pojedine novine u Srbiji na sve moguce nacine pokusavaju da Vucica oktive za sve sto se desava na KiM poslednjih dana.

Hugo

27.09.2023 22:15

Ne trebaju nama neprijatelji sa strane, imamo ih dosta i u svojoj državi. Zar se tako brane državni interesi. Kad su nacionalni interesi u pitanju treba da smo kao jedno, ali ne, nekima je sve politički poen. Sramota me je njihove sramote.

Milos

27.09.2023 22:22

Antidrzavne novine koje pisu protiv predsednika, koji se scim srcem bori za Srbiju.