VUČIĆ POKAZAO FOTOGRAFIJE SA SAHRANE ALBANSKIH TERORISTA: Priština razotkrivena u licemerju

Autor:

Vesti

27.09.2023

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, na RTS-u podelio s javnošću fotografije sa sahrana albanskih terorista koji su bili povezani sa napadom na makedonske policajce 2015. godine.

VUČIĆ POKAZAO FOTOGRAFIJE SA SAHRANE ALBANSKIH TERORISTA: Priština razotkrivena u licemerju

Foto: printscreen/RTS

 Ovaj događaj je podsetio na ozbiljan sukob koji se tada odigrao u Kumanovu između pravih albanskih terorista koji su napali suverenu i međunarodno priznatu državu Severnu Makedoniju, članicu UN.

Foto: printscreen/RTS

 

 

Nažalost, tokom tog sukoba, život je izgubilo čak osam hrabrih makedonskih policajaca, koji su časno služili svojoj zemlji i čuvali mir i bezbednost.

Foto: printscreen/RTS

 

 

Vučić je istakao važnost sećanja na ovaj tragičan incident i ukazao na prisustvo terorističkih simbola OVK (Oslobodilačka vojska Kosova) na sahrani u Prištini. Takođe, napomenuo je da je Isa Mustafa, političar iz redova kosovskih Albanaca, bio prisutan na tim sahranama.

Foto: printscreen/RTS

 

 

Ove slike i sećanja na tragične događaje iz 2015. godine naglašavaju potrebu za očuvanjem mira i stabilnosti u regionu Balkana. Vučićeva poruka je jasna - suočavanje sa terorizmom i podrška suverenitetu država je od suštinskog značaja za očuvanje mira i bezbednosti na Balkanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (37)

Loading
Petra

27.09.2023 21:26

Priština je uvek bila licemerna u svemu što radi, nikada ništa nisu uradili kako treba već sve na silu uz otimanje i maltretiranje nedužnog naroda. Oni su pravo zlo!

Ena

27.09.2023 21:27

Očigledno je da EU ima dvostruke aršine, jer je mnogo više osudila srbe za ubistvo jednog albanskog policajca nego albance pre 8 godina za ubistvo 8 policajaca. Licemerje bez presedana.

Bubi

27.09.2023 21:29

Situacija na KiM zabrinula je celu Srbiju zato se nadamo i verujemo da će Vučić učiniti sve za mir i stabilnost!

Ana

27.09.2023 21:30

Predsednikova poruka je jasna - suočavanje sa terorizmom i podrška suverenitetu država je od suštinskog značaja za očuvanje mira i bezbednosti na Balkanu.