ISPLIVALO NA VIDELO! Poziva na proteste kao poljoprivrednik, a zapravo je član OVE STRANKE

Autor:

Vesti

25.09.2023

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kleut poziva poljoprivrednike na proteste i predstavlja kako Vlada Srbije ne radi u njihovu korist.

ISPLIVALO NA VIDELO! Poziva na proteste kao poljoprivrednik, a zapravo je član OVE STRANKE

Foto: youtube/printscreen

Dragan Kleut pozvao je poljoprivrednike na proteste i pobunu jer navodno Vlada Srbije nije ispunila zahteve koje su izložili početkom maja ove godine. 

Kleut je inače član koalicije "Moramo", a na proteste poziva kao jedan od poljoprivrednika.

Dakle, stranački kolega Nebojše Zelenovića, Aleksandra Jovanovića Ćute, Radomira Lazovića i Biljane Đorđević koji organizuju političke proteste nedeljama unazad, a koji su u Skupštini Srbije bili protiv usvajanja rebalansa budžeta koji omogućava poljoprivrednicima veće budžete za subvencije, sada poziva takođe na pobunu.

Kleut i njegovi stranački saborci borili su se u Skupštini Srbije protiv toga da poljoprivreda rebalansom dobije dodatnih 34,7 milijarde dinara dodatnih subvencija, odnosno da poljoprivrednici dobiju rekordan budžet u ukupnom iznosu od 114,4 milijarde dinara, što je sedam odsto ukupnih poslovnih prihoda.

Nisu hteli poljoprivrednicima da omoguće povlastice koje im garantuje Vlada Srbije a to je dupliranje novca po hektari sa devet na 18 hiljada dinara. Borili su se Kleutovi stranački partneri protiv toga da poljoprivrednici dobiju povećanje po litri mleka sa 10 dinara od prošle godine na 19 dinara.

Sada Kleut poziva poljoprivrednike na proteste i predstavlja kako Vlada Srbije ne radi u njihovu korist.

Protiv čega su se borili u Skupštini Srbije:

Protiv povećanja subvencija po hektaru obradive zemlje sa 9.000 na 18.000 dinara
Protiv davanja po grlu priplodne mlečne krave sa 25.000 na 40.000 dinara
Protiv davanja po grlu priplodne krmače sa 15.000 na 18.000 dinara
Protiv povećanja premije za mleko sa 15 na 19 dinara
Protiv umanjenja takse za odvodnjavanje za 50%, a od 2024. ukidanje takse
Protiv toga da poljoprivrednici dobiju plavi dizel...

Dakle, u vreme svetske krize Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić, povećavaju davanja države građanima i nastoje da se olakša finansijska situacija običnih ljudi, dok se opozicija svim snagama borila da upravo to zaustavi blokadom rada Skupštine Srbije kada je na redu bio najvažniji budžet za sve, ali posebno za poljoprivrednike koje sada pozivaju na ulice. Pokazali su tada najvišem domu da su protiv davanja i napretka poljoprivrednika. Ipak, u teškim uslovima ministri, predstavnici većine u parlamentu uspeli su da se izbore za boljitak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading