KOSOVSKA POLICIJA: Uhapšen i drugi napadač na policiju, situacija i dalje napeta

Autor:

Vesti

24.09.2023

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dodaje se da je u kasnim satima intenzitet napada na policijske službenike smanjen, ali da je bezbednosna situacija i dalje napeta.

KOSOVSKA POLICIJA: Uhapšen i drugi napadač na policiju, situacija i dalje napeta

Foto: TANJUG/STR

Takozvana kosovska policija saopštila je večeras da su nadležne policijske jedinice uhapsile i drugog napadača, koji je takođe bio u vojnoj uniformi i naoružan puškama i municijom.

"Do sada su, prema informacijama sa terena, ubijena tri napadača, uhapšena su dva napadača i četvorica osumnjičenih koji su zatečeni u nedozvoljenom posedu radio komunikacija, a za koje se sumnja da su povezani sa terorističkom grupom", navodi se u saopštenju na Fejsbuk stranici kosovske policije.

Dodaje se da je u kasnim satima intenzitet napada na policijske službenike smanjen, ali da je bezbednosna situacija i dalje napeta.

Tokom kontrole na pojedinim lokacijama, stambenim zgradama i vozilima koje je, kako navodi tzv. kosovska policija, "teroristička grupa koristila za blokadu puteva, uključujuci i vozila koja su se nalazila oko manastira u Banjskoj", pronađeni su puni arsenala oružja.

Foto: TANJUG/STR

 

Prema prvim informacijama, reč je o stotinama komada naoružanja različitih tipova i kalibara, uniformi i logističke opreme, uključujuci i vojno naoružanje teškog kalibra poput granata, topova, mitraljeza, kalašnjikova itd.

Kosovska policija pod rukovodstvom tužioca Specijalnog tužilaštva privremenih prištinskih institucija, u koordinaciji sa Euleksom i Kforom, ušla je u prateće objekte manastira Banjska, radi obavljanja službenih dužnosti, ističe se u saopštenju.

Kosovska policija prethodno je saopštila da je na ulazu u selo Banjska kod Leposavića noćas u 02.34 došlo do incidenta i da je jedan policajac tom prilikom ubijen, a drugi ranjen.

Kako se dodaje, policija je sa tri jedinice krenula u pravcu lokacije i čim su stigli u blizini mesta gde je prijavljena blokada, policajci su naišli na otpor, gde je sa nekih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujuci ručne bombe i zolje, pri čemu su upucana dva policajca.

Jedinice policije su, kako se tvrdi, u samoodbrani reagovale na napad i uspele da odbiju početni napad kako bi stvorili uslove za pružanje pomoci i povlačenje upucanih kolega.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading