DRAMATIČNI DOGAĐAJI NA SEVERU KiM IZAZIVAJU STRAH: Srbi ostaju unutar svojih kuća

Autor:

Vesti

24.09.2023

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na severu Kosova i Metohije, u ranim jutarnjim časovima, započeli su dramatični događaji koji su izazvali strah i zabrinutost među lokalnim Srbima.

DRAMATIČNI DOGAĐAJI NA SEVERU KiM IZAZIVAJU STRAH: Srbi ostaju unutar svojih kuća

Foto: Tanjug/AP/Dejan Simicevic

 Mnogi su se zaključali u svojim kućama, preplavljeni strahom zbog haosa koji je izazvao Aljbin Kurti. Na južnom delu srpske pokrajine, jake snage tzv. kosovske policije i pripadnici ROSU sa dugim cevima opkolili su manastir Banjska i blokirali sve prilaze, a na kosovsko-metohijskim prelazima Jarinje i Brnjak postavili su prepreke onemogućavajući prolaz. Ovim povodom najavljeno je i obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Lazar Stević, novinar TV Most, iz okoline sela Banjska, izvestio je da se do sela ne može stići i da nema pouzdanih informacija o situaciji. U selu Banjska, maskirane osobe su navodno ušle u manastir, gde je otac Danilo sa sveštenstvom ostao unutar manastira iz straha. Aljbin Kurti je, kako se navodi, objavio slike tih maskiranih osoba i pozvao ih da se predaju. Informacije su ograničene i povremeno se čuju pucnji sa područja Banjske.

Takođe, spomenuto je da tzv. kosovska policija sprečava prolaz ambulante do sela, a srpske porodice u Banjskoj su preplašene i retko ko izlazi iz svojih kuća. Prema informacijama, selo je potpuno blokirano, a tzv. kosovska policija pretražuje sve ljude. Srbi se pribojavaju da je ova situacija možda planirana kako bi se okupirao ceo sever Kosova i Metohije, a da su događaji iscenirani u Prištini.

Događaji na Kosovu i Metohiji se i dalje razvijaju, a izveštaji i informacije stižu u ograničenim količinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (10)

Loading
Kristina

24.09.2023 15:17

Niko neće proterati Srbe, da se zna.

Sanja

24.09.2023 15:20

Svim srcem smo uz naš narod na KiM. Ovo što Kurti radi je za svaku osudu, tako maltretirati i pucati po nedužnim srbima može samo monstrum da uradi.

Nikola

24.09.2023 15:22

Zastrasujuce scene sa severa KiM, drzavno rukovodstvo Srbije stace svim raspolozivim sredstvima uz svoj narod

Nedica

24.09.2023 15:27

Podrska srpskom narodu na KIM