KRKOBABIĆ: Dodeljeno još 100 kuća u selima Srbije!

Autor:

Vesti

21.09.2023

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Time je broj kuća od početka programa povećan na 2.200.

KRKOBABIĆ: Dodeljeno još 100 kuća u selima Srbije!

Foto: Фото: Амир Хамзагић / Министарство за бригу о селу

Najjeftinija kuća na selu koštala je 522.333,51 dinara, a nalazi se u selu Torda kod Žitišta. Najmanja kuća od 35 kvadrata biće useljena u Karavukovu u opštini Odžaci, najveća od 272 kvadrata u Bačkoj Topoli, dok je najveća okućnica od oko 13,5 ari pripala supružnicima u Vladimircima.

- Jača interesovanje za kuće na selu. Svakodnevno se povećava broj zahteva. Svima onima koji ispunjavaju uslove izaćićemo u susret. Kada su u pitanju mladi ljudi za državu Srbiju ne postoje nedoumice. Krov nad glavom je prioritet! - izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posle sednice Komisije za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, na kojoj je dodeljeno novih sto kuća.

Prema rečima zamenika predsednika komisije agroekonomiste Milana Prostrana, krov nad glavom dobiće 248 ljudi. Najviše kuća dodeljeno je u opštini Novi Bečej (od čega šest u Novom Miloševu). U drugim krajevima Srbije prednjače: Vladimirci, Blace, Aleksinac i Svilajnac. 

BONUS VIDEO 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading