KURTIJEVOJ VLASTI SE BLIŽI KRAJ? "Slepa, nestrateška i ekstremna politika dovela ga do ivice"

Autor:

Vesti

02.09.2023

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Samoopredeljenju misle da bi Kurti ponovo mogao da osvoji 50 odsto glasova. Podaci, ankete, informacije sa terena govore suprotno

KURTIJEVOJ VLASTI SE BLIŽI KRAJ? "Slepa, nestrateška i ekstremna politika dovela ga do ivice"

Foto: Tanjug/AP

Predsednik poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri ocenio je danas da premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti ima potpuno pogrešan pristup dijalogu sa Beogradom i da je upravo njegova politika dovela Prištinu do položaja gubitnika u tom procesu i sankcija EU, prenosi Gazeta Ekspres.

Tahiri se osvrnuo i na aktuelne afere i skandale koji se vezuju za državne lidere, i konstatovao da se za vladu Aljbina Kurtija vezuje visok stepen korupcije. S obzirom na sve to, uveren je da, kada god da se održe izbori, vladajuća stranka, Pokret Samoopredeljenje, nikada neće dobiti 50 odsto glasova.

- U Samoopredeljenju misle da bi Kurti ponovo mogao da osvoji 50 odsto glasova. Podaci, ankete, informacije sa terena govore o ozbiljnom nezadovoljstvu ovom vlašću. Ne znam kakav će biti naš pristup i koliko ćemo moći da se mobilišemo, ali jedno znam da nikada više u životu neće imati 50 odsto. Ljudi mole za rezultate, koje ova vlast nema - zaključio je Tahiri.

On je, povodom zakazanog satanka na visokom nivou 14. septembra, rekao da je skeptičan da će nakon razgoovora u Briselu biti pozitivnih rezultata.

Dosadašnji pristup Kurtijeve vlade dijalogu je Kosovo pretvorio u gubitnika zbog čega su dovedeni, kaže, u poziciju gubitnika zbog slepe, nestrateške i uglavnom taktičke politike za uske glasačke interese Pokreta Samoopredeljenje.

Smatra i da je pogrešno insistiranje vlade tzv. Kosova da se na prevremene izbore na severu ide samo na osnovu peticije građana.

Prema njegovim rečima, peticija ima neke probleme koji mogu da naškode tzv. Kosovu u budućnosti.

Tahiri kritikuje i predsednicu Vjosu Osmani, koja je, kako ističe, dala neozbiljnu izjavu kao odgovor francuskom predsedniku Emanuelu Makronu po pitanju njegove izjave o sankcionisanju vizne liberalizacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading