PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ DANAS U BUDIMPEŠTI! U planu sastanci sa najvišim zvaničnicima! (FOTO)

Autor:

Vesti

20.08.2023

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova poseta Mađarskoj se dešava povodom Dana državnosti Mađarske i otvaranja Svetskog prvenstva u atletici.

PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ DANAS U BUDIMPEŠTI! U planu sastanci sa najvišim zvaničnicima! (FOTO)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja svoju posetu Mađarskoj sa nizom značajnih događaja i susreta. Danas će se u Budimpešti sastati sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, predsednicom Mađarske Katalin Novak i turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

U subotu, predsednik Vučić je već imao značajne susrete i događaje tokom svoje posete Mađarskoj. Prisustvovao je ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u atletici u Budimpešti, gde je imao priliku da se sretne sa predsednicom Mađarske Katalin Novak. Na ovom događaju, predsednik Vučić je istakao značaj početka razgovora o budućim zajedničkim projektima između Srbije i Mađarske.

 

 

Pre toga, predsednik Vučić je prisustvovao bogosluženju povodom Preobraženja u Preobraženskoj crkvi u Sentandreji, gde je takođe imao priliku da se sretne sa episkopom budimskim Lukijanom. Na ovom događaju, predsedniku Vučiću je dodeljen orden prvog reda Eparhije budimske, kao priznanje za njegove zasluge za srpski narod u Mađarskoj i Rumuniji, kao i njegov doprinos dijaspori.

Ova poseta Mađarskoj se dešava povodom Dana državnosti Mađarske i otvaranja Svetskog prvenstva u atletici. Pored susreta sa zvaničnicima i učešća u ceremonijama, predsednik Vučić će imati priliku da razgovara o bilateralnim pitanjima i daljem unapređenju saradnje između Srbije i Mađarske.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav/

 

Posete ovakvog tipa imaju značajan uticaj na diplomatske odnose između država, pružajući priliku za dijalog i saradnju u raznim oblastima, uključujući politiku, ekonomiju, kulturu i sport. Očekuje se da će ovi susreti rezultirati daljim koracima ka jačanju veza između Srbije i Mađarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (16)

Loading
Zoran

20.08.2023 09:04

Važni sastanci za Srbiju, važni za budućnost Srbije.

Rada

20.08.2023 09:06

Nas najbolji predsednik Aleksandar Vucic danas obilazi Budimpestu i sastaje se sa najvisim zvanicnicima i razmatraju veoma vazne teme za dalju buducnost

Minja

20.08.2023 09:08

Ovi i ovakvi sastanci pokazuju koliko se Vučić bori za najbolje interese naroda i zemlje.

Milica

20.08.2023 10:15

Važni susreti sa Viktorom Orbanom i Katalin Novak sigurno će doprineti daljem unapređenju saradnje Srbije i Mađarske.