BABIĆ SE OBESIO O RADIJATOR ZBOG NJEGA?! Šešelj ponovo ŠOKIRAO: Kinjio sam ga do iznemoglosti!

Autor:

Vesti

17.08.2023

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šešelj je izjavio da su Babiću obećali kaznu od 11 godina zatvora, ali da su mu na kraju izrekli 13 godina.

BABIĆ SE OBESIO O RADIJATOR ZBOG NJEGA?! Šešelj ponovo ŠOKIRAO: Kinjio sam ga do iznemoglosti!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke (SRS), ponovio je svoje ranije tvrdnje da je bivši predsednik Republike Srpske Krajine Milan Babić počinio samoubistvo u Hagu 2006. godine nakon što ga je Šešelj izvređao i psovao. Babić se obesio u haškoj ćeliji nakon što je pristao na nagodbu sa tužilaštvom Tribunala da svedoči protiv drugih Srba u zamenu za manju kaznu.

Šešelj je izjavio da su Babiću obećali kaznu od 11 godina zatvora, ali da su mu na kraju izrekli 13 godina. Prema Šešelju, Babić je bio obmanut, jer su mu obećali smeštaj za njega i porodicu u Engleskoj, što se nije ostvarilo. Lider SRS tvrdi da je tog dana kada je Babić trebalo da svedoči protiv Milana Martića, Šešelj ga je izvređao kroz otvoren prozor i nazvao ga izdajnikom, nakon čega je Babić počinio samoubistvo.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

- Kinjio sam ga do iznemoglosti. Vređao sam ga i provocirao, psovao mu majku i nazivao ga izdajnikom i zlotvorom. Kad god sam imao priliku da ga sretnem u Hagu, zagorčavao sam mu život. Nema sumnje da sam doprineo da se taj izdajnik ubije - ispričao je ranije Šešelj bez trunke kajanja.

Šešelj je istakao da je namerno maltretirao Babića tokom vremena provedenog u Hagu. Tvrdi da je Babića provocirao, vređao ga, nazivao ga izdajnikom i zlotvorom, i da je bio svestan da je doprineo njegovom samoubistvu. Šešelj se nije pokazao kajanjem zbog svojih postupaka prema Babiću.

- Zbog Babića su me smestili na sprat kod Miloševića, protiv koga je ovaj svedočio. Babića sam ređe viđao, ali kad god sam ga sreo u hodniku, vređao sam ga i završavao svoj nacionalni zadatak. Tako sam postupao sa svim izdajnicima srpskog naroda. Kad su mi javili šta je uradio, nasmejao sam se i rekao: Jedan izdajnik manje - rekao je tada Šešelj.

Važno je napomenuti da su ove tvrdnje iznete od strane Vojislava Šešelja i nisu zvanično potvrđene. U Haškom tribunalu nije bilo javne potvrde da je Šešeljov postupak doprineo Babićevom samoubistvu.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading