MIKI ALEKSIĆ IDE NA SUD?! Pokrao starijeg čoveka iz Doljevca: "NARODNI POKRET SRBIJE JE MOJ, KO SI UOPŠTE TI?!

Autor:

Vesti

17.08.2023

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nenad Stojiljković, bivši naprednjak i odbornik Dveri u Doljevcu, tvrdi da je on pravni zastupnik i vlasnik Pokreta "Narodni pokret Srbije".

MIKI ALEKSIĆ IDE NA SUD?! Pokrao starijeg čoveka iz Doljevca: "NARODNI POKRET SRBIJE JE MOJ, KO SI UOPŠTE TI?!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Miroslav Aleksić, nakon razlaza sa Narodnom strankom i osnivanja svog novog pokreta, "Narodni pokret Srbije", suočava se sa optužbama da je ime za svoj pokret ukrao od Nenada Stojiljkovića, koji već ima registrovan pokret sa istim imenom.

Nenad Stojiljković, bivši naprednjak i odbornik Dveri u Doljevcu, tvrdi da je on pravni zastupnik i vlasnik Pokreta "Narodni pokret Srbije", koji je već registrovan u Agenciji za privredne registre (APR). Stojiljković ističe da je dobio odgovor od APR-a da se pokret ne može registrovati pod istim imenom jer bi to izazvalo zabunu.

Narodni pokret Srbije je moj! Imam odgovor APR-a da ne može da se registruje pokret pod istim imenom jer to unosi zabunu! Iz Aleksićevog pokreta me niko nije kontaktirao a kad je predsednik Vučić najavljivao osnivanje pokreta pod takvim imenom, iz vlasti su me zvali da me pitaju da li smeju da uzmu to ime, dakle vlast koja je mogla da bude mnogo bahatija me je zvala a Aleksić ne! Ime im neću dati, ići ćemo na sud ako treba! - rekao je on, a njegovu izjavu možete pogledati u nastavku.

 

 

Stojiljković je izjavio da ga niko iz Aleksićevog pokreta nije kontaktirao u vezi ovog imena i da je čak dobio poziv iz vlasti kada je predsednik Aleksandar Vučić najavljivao osnivanje pokreta sa istim imenom. Međutim, Aleksić ga nije kontaktirao. Stojiljković je rekao da neće dozvoliti korišćenje tog imena i da će ići na sud ako je potrebno.

Ova situacija izaziva kontroverzu i pitanje oko prava na ime pokreta, a sukob oko imena "Narodni pokret Srbije" dodatno polarizuje odnose među političkim akterima u Srbiji.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading