SEDAM JAHAČA APOKALIPSE, SPOJILA IH MRŽNJA PREMA SRBIJI: Ovo je najnoviji u nizu ogoljenih BRUTALNIH napada!

Autor:

Vesti

15.08.2023

05:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

CNN objavio tekst u kom su sagovornici, kako se to kaže, od zla oca i gore matere, a njihove poruke su jezive...

SEDAM JAHAČA APOKALIPSE, SPOJILA IH MRŽNJA PREMA SRBIJI: Ovo je najnoviji u nizu ogoljenih BRUTALNIH napada!

Foto: Youtube, ecfr.eu, Tanjug/Ap, Miistarstvo odbrane Republike Srbije

Srbija je konstantno na udaru, ali sada je to otišlo toliko daleko da se više ne skrivaju ucenjivačke namere i otvorene pretnje. Najnoviji ogoljeni napad plasiran je angažovanjem sedam dokazanih srbomrzaca i albanskih lobista, uključujući i Aljbina Kurtija, koji optužuju predsednika Aleksandra Vučića da navodno destabilizuje Balkan i priziva rat na Kosovu i Metohiji.

Srbomrsci sami ispaljuju te lažne optužbe, a onda razrađuju svoje izmišljotine i na osnovu njih apeluju na SAD i EU da menjaju pristup prema "Vučićevom zlom režimu". Kažu i da se nikako ne sme dozvoliti Srbiji nastavak evrointegracija jer bi time u EU uvezli ruskog trojanskog konja. 

JEDAN DEO

Sve ovo samo je deo opširnog teksta "Zapad žmuri dok Vučić destabilizuje Balkan", koji je objavio američki CNN, a čiji se autor Britanac (čudi li vas to?) Kristijan Edvards izgleda uopšte i nije trudio da kamuflira neprofesionalizam, kvazianalizu i, konačno, čistu političko-medijsku podmetačinu.

Naime, silne optužbe na račun Srbije i predsednika Vučića, uz apel da se naša država kazni i izoluje, u tom tekstu iznose albanski lobisti i(li) dokazani srbomrsci - Ališa Kerns, britanska poslanica i predsednica parlamentarnog odbora za spoljne poslove, Meliza Haradinaj, bivša ministarka spoljnih poslova tzv. države Kosovo, Jasmin Mujanović, politikolog specijalizovan za zapadni Balkan, poznat po izlivima mržnje prema svemu što je srpsko na Tviteru, Šćiprim Arifi, gradonačelnik Preševa, Edvard Džozef, predavač spoljne politike na Univerzitetu "Džons Hopkins", koji je desetak godina služio na Balkanu, uključujući i NATO, Majda Ruge, navodni ekspert za Balkan Evropskog saveta za spoljne odnose (ECFR), ali i sam Aljbin Kurti.

U tekstu, naravno, nema nijednog srpskog zvaničnika da bi se čula druga strana. Izuzev, doduše, izvesnog Dušana, bez prezimena, predstavljenog kao "običan čovek", Srbina sa KiM, kako ga opisuje autor. Nije se lako odupreti utisku da je to izmišljeni Srbin, koji se, navodno, protivi formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), uz objašnjenje da to ne bi promenilo realno stanje na terenu (?!).

JASAN CILJ

Očigledno je da lobisti angažovani od albanskih separatista aktivno rade na skretanju pažnje s problema koje izaziva Kurti da bi se krivica za trenutnu situaciju svalila na Srbiju, a, shodno tome, i pritisak zapadnih zemalja sručio na našu zemlju, ocenjuje za Srpski telegraf Marko Matić iz Centra za odgovorne medije. U toj ofanzivi, u koju su se, kako dodaje, uključili i pojedini politički centri zapadnih zemalja, ne biraju se sredstva:

- Pa otuda imamo naručene neprofesionalne tekstove i kvazianalize u pojedinim medijima koji imaju za cilj da zastraše našu javnost i rukovodstvo zemlje da bismo se odrekli naših nacionalnih interesa i dela teritorije koji je pod kontrolom Kfora i Kurtijevih paravojnih snaga. Iako su ove aktivnosti preteće po našu zemlju, one pokazuju nervozu prištinske strane i njenih mentora, što zahteva odgovarajuće delovanje i protivmere naše države.

I politički analitičar Dejan Vuk Stanković tvrdi za Republiku da je tekst čista političko-medijska podmetačina:

- Napisan je kao oblik pritiska na Srbiju, da se saglasi sa evroatlanskom agendom, koja podrazumeva nezavisnost Kosova i prihvatanje unitarne BiH, tačnije ukidanje RS. Nema ničega, osim te agende, i u okviru nje su birani sagovornici da bi potvrdili osnovnu političku poruku.

Evo ko su sagovornici u tekstu

Ališa Kerns - britanska poslanica i predsednica parlamentarnog odbora za spoljne poslove, nedavno optužila SPC da učestvuje u švercu oružja za Srbe na Kosmetu

Foto: Printscreen/YouTube

Ališa Kerns

Aljbin Kurti - premijer privremenih institucija u Prištini

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Meliza Haradinaj - bivša ministarka spoljnih poslova lažne države Kosovo

Jasmin Mujanović - politikolog specijalizovan za zapadni Balkan, živi na relaciji Kaanda-Sarajevo, svakog dana tvituje protiv Srbije i Vučića

Šćiprim Arifi - gradonačelnik Preševa

Edvard Džozef - američki ekspert za Balkan, desetak godina služio u regionu, uključujući i NATO, eksponent američke "duboke države"

Majda Ruge - ekspert za Balkan privatne organizacije Evropski savet za spoljne odnose (ECFR)

Za Šolakove medije udarna vest

Indikativno je da su ovu navodnu analizu CNN u niskom startu dočekali i brzinom svetlosti preneli mediji koji posluju u okviru medijske imperije tajkuna Dragana Šolaka. I to, naravno, od A do Š, odnosno u celosti. I odreda, iliti po komandi, sva njegova glasila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading