OGLASILA SE BRNABIĆEVA POSLE SASTANKA SA PIČOM: Preduslov za nastavak normalizacije sa Prištinom - ispunjenje obaveza

Autor:

Vesti

09.08.2023

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brnabićeva je naglasila važnost produbljivanja saradnje u oblastima obrazovanja, kulture, nauke, IT sektora i energetike za bilateralne odnose.

OGLASILA SE BRNABIĆEVA POSLE SASTANKA SA PIČOM: Preduslov za nastavak normalizacije sa Prištinom - ispunjenje obaveza

Foto: Printscreen

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u razgovoru sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Vilijamom Pičom u Beogradu da je uslov za nastavak procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine ispunjavanje prethodno dogovorenih obaveza.

Ona je istakla da je to jedini način za prevazilaženje otvorenih pitanja i postizanje uzajamno prihvatljivog rešenja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

- Očuvanje mira i stabilnosti predstavlja osnovni prioritet Beograda. Srbija je opredeljena za nastavak jačanja saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom. Posebno je značajna ekonomska saradnja, a trgovina uslugama tokom 2022. godine prevazišla je milijardu i 300 miliona evra ukupne vrednosti - rekla je Brnabić.

Posebno je naglasila važnost produbljivanja saradnje u oblastima obrazovanja, kulture, nauke, IT sektora i energetike za bilateralne odnose.

Brnabić je rekla da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, na čemu intezivno radi.

Pič je rekao da je Ujedinjeno Kraljevstvo opredeljeno za očuvanje mira i napretka regiona, kao i da London podržava Berlinski proces i sve druge inicijative koje doprinose unapređenju konkretne saradnje u regionu.

 Sastanku je prisustvovao i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu Edvard Ferguson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading