EVO KO DRŽI LEKCIJE STUDENTIMA! Vučić, Dodik i patrijarh idu u Prijedor da pokažu da bi još ubijali i da ih briga za žrtve Oluje

Autor:

Vesti

01.08.2023

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije zapaljiv govor šoviniste već tvrdnja Dinka Gruhonjića, programskog direktora NDNV i profesora novosadskog Filozofskog fakulteta na Odseku za medijske studije, koji smatra i da je Srbija generator zla

EVO KO DRŽI LEKCIJE STUDENTIMA! Vučić, Dodik i patrijarh idu u Prijedor da pokažu da bi još ubijali i da ih briga za žrtve Oluje

Foto: Mc.rs

Srbija je generator zla u ovom delu Evrope, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i patrijarh SPC Porfirije idu u Prijedor da obeleže godišnjicu "Oluje" ne samo da pokažu da bi još ubijali, nego i da ih je baš briga za sve žrtve "Oluje". Jer su i žrtve "Oluje" zapravo žrtve režima Slobodana Miloševića, čiji je deo bio i Vučić.

Ovo nije zapaljiv govor nekog radikalnog šoviniste već, verovali ili ne, tek deo navoda Dinka Gruhonjića, programskog direktora Nezavisnog društva novinara Vojvodine i profesora novosadskog Filozofskog fakulteta na Odseku za medijske studije.

Odlazak u Prijedor na odavanje pošte žrtvama Oluje je, zamislite, isprovociralo Gruhonjića da ustvrdi i da Srbija ima samo jednu politiku - "politiku veličanja zločina i zločinaca srpsko-ruskog sveta", te da je politika Srbije je "avangarda zla" i već 35 godina je, uz retke izuzetke, dosledno na strani zla, a uz to je "u kontrasmeru u odnosu na civilizaciju".

- U Prijedor, koji je simbol najvećeg zla počinjenog protiv ljudskog roda u drugoj polovini 20. veka na teritoriji Evrope. U Prijedor, u čijoj su okolini postojala četiri koncentraciona logora: Omarska, Keraterm, Trbopolje, Manjača. U Prijedor, u kojem je pobijeno više od tri hiljade nesrba. U Prijedor, iz kojeg je proterano oko 40.000 nesrba. U Prijedor, u kojem je pobijeno 102 dece, čiji roditelji i dan-danas ne mogu da im naprave spomenik. U Prijedor, gde je najveća masovna grobnica na Balkanu - Tomašica - komentar je Gruhonjića listu Danas, koji posluje u okviru medijske imperije tajkuna Dragana Šolaka, a na izjavu predsednika Vučića o opremanju Vojske Srbije i (ne)uvođenju sankcija Rusiji. 

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Predsednik Vučić sa patrijrahom Porfirijem i Miloradom Dodikom

Dakle ovakav Gruhonjić, koji priča da su neki zli Srbi sistematski ubijali dobre nesrbe, drži predavanja studentima. A činjenice poput one da su Prijedor iste te 1992. napale muslimanske i hrvatske paravojne formacije sa šest strana ignoriše.

U svakom savremenom društvu, kojem navodno teže neki nezavisni intelektualci što se navodno bore protiv nasilja, Gruhonjićeve reči predstavljale bi klasični govor mržnje. Izuzev izgleda u slučaju kad se radi o Srbiji i građanima naše države. Tada se to kamuflira formulacijom sloboda govora. 

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, kaže za Republiku da Gruhonjićev tekst može da postidi Snežanu Čongradin i ostale Danasove kolumniste i sagovornike jer ih uči šta je ozbiljan govor mržnje i šta je autentični antisrpski šovinizam od kog se u današnje vreme odlično živi i zbog kog svaka ništarija postane sveta krava:

- Ako profesori Beogradskog univerziteta mogu da budu ideolozi nasilja i šovinizma, zašto to ne bi i neko sa Novosadskog? Gruhonjić je samo simptom mnogo ozbiljnijje patologije

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading