Vučić: Srbija će pokušati da do kraja 2024. obezbedi direktnu liniju do Kampale

Autor:

Vesti

30.07.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će pokušati da do kraja 2024. godine obezbedi preko Er Srbije direktnu liniju do prestonice Ugande.

Vučić: Srbija će pokušati da do kraja 2024. obezbedi direktnu liniju do Kampale

Foto: Tanjug/T.RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija pokušati da do kraja 2024. godine obezbedi preko Er Srbije direktnu liniju do Kampale, prestonice Ugande.

- Veoma je važno da u relativno kratkom periodu, do kraja 2024. pokušamo da preko našeg nacionalnog avio-prevoznika obezbedimo direktnu liniju do Kampale, a od Kampale možemo da idemo ka jugu i Južnoj Afirici, gde imamo prilično veliku dijasporu, ali i ka zapadu i drugim zemljama u centralnoj Africi - rekao je Vučić na srpsko-ugandskom poslovnom susretu.

On je istakao da Er Srbija, uz sve probleme sa kojima se suočava da ispuni sve obaveze prema putnicima, danas ima 200 miliona evra na svom računu, što, kako je naglasio, nikada u istoriji nije bio slučaj. 

- Dobro funkcioniše, takva je konjuktura da avio-sabraćaj dobro funkcioniše, i u ovakvim uslovima je važno da pronađemo određene strateške destinacije, a Kampala bi bila od takvog značaja i dodatno bi učvrstila istorijsko prijateljstvo, koje nikada nije dovedeno u pitanje nijednog trenutka - naglasio je Vučić.

On je zahvalio predsedniku Ugande Joveri Kagutu Museveniju na tome. 

- Zahvaljujući njegovoj čvrstini i njegovoj podršci sasvim je izvesno da Srbija može da računa na svoje prijatelje u svim međunarodnim forumima, institucijama i organizacijama, ali i obrnuto, uvek možete da računate na našu podršku - poručio je Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (33)

Loading
Vesna

30.07.2023 14:30

Još jedna važna linija.

Kristina

30.07.2023 15:18

Divne vesti za ove zemlje.

Tanja

30.07.2023 15:37

Uspostavljanje avionske linije ka Africi će za Srbiju biti od velikog značaja i biće pogodno za turiste koji žele da posete Afriku.

Vladimir

30.07.2023 15:41

Broj avio linija i to direktnih iz Srbije je sve veci sto dokazuje visi stepen razvoja saobracajnog sektora