PRLJAVE ZNAČKE NAMEŠTALE KOLEGE! MUP sada mora da plaća velike odštete: Ministar Gašić smenio dvojicu operativaca SUK

Autor:

Vesti

26.07.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubiša Puzović i Ivan Petković smeštali otkaze policajcima koji su potom pravdu potražili na sudu. U Sektor unutrašnje kontrole vratili ih Hrkalovićeva i Stefanović.

PRLJAVE ZNAČKE NAMEŠTALE KOLEGE! MUP sada mora da plaća velike odštete: Ministar Gašić smenio dvojicu operativaca SUK

Foto: Tanjug/ST/N. Mandić

Dvojica dugogodišnjih operativaca Sektora za unutrašnju kontrolu MUP Ljubiša Puzović i Ivan Petković smenjeni su zbog sumnje da su nameštali časne policajce, saznaje portal Republika.

Naime, oni su, dok su radili u sektoru koji je zadužen da istražuje propuste i kriminal pripadnika MUP, zloupotrebljavali položaj i progonili ljude koji su im se zamerili.

ZANIMLJIVA ISTORIJA


- Sada su Puzović i Petković na meti istrage jer se pretpostavlja da je dug spisak onih kojima su pakovali afere i navodne malverzacije. Sada su svi ti nezakoniti otkazi, suspenzije, kažnjavanja došli na naplatu pošto su se progonjeni policajci obratili sudu. Izneli su sasvim dovoljno dokaza da su stradali ni krivi ni dužni, a MUP sada mora da plaća velike odštete - kaže naš sagovornik upućen u slučaj.


Ovaj dvojac prljavih znački koji je odlukom ministra Bratislava Gašića prebačen za koordinatore u jedinici za zaštitu ličnosti i objekata ima zanimljivu istoriju u policiji. Da bi prikrili nezakonite radnje, preko medija su 2013. plasirali priče da su ugroženi, da oni i njihove porodice dobijaju ozbiljne pretnje. Zbog svega toga su dobili danonoćno obezbeđenje od tadašnjeg načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića.
Sledeće godine ih je Milović postavio na čelo Službe za specijalne istražne metode (SSIM), nakon što je zamenik načelnika te službe Boris Gara, uhapšen zbog sumnje da je preko bivšeg šefa kabineta ministra Branka Lazarevića odavao službene tajne Darku Šariću. Puzović je bio načelnik, a Petković njegov zamenik, ali se nisu dugo zadržali na tim pozicijama.

LEGLO KORUPCIJE


Novo rukovodstvo policije s Nebojšom Stefanovićem i Dijanom Hrkalović na čelu vratilo ih je u SUK, a na čelo SSIM postavljen je Dejan Milenković Bagzi.

- Služba unutrašnje kontrole inače među policajcima već dugo važi za leglo kadrova dela nekadašnjeg rukovodstva MUP koje je povezivano s mafijaškim krugovima. Ova odluka ministra Gašića je samo početak čišćenja SUK od korumpiranih policajaca - naglašava naš sagovornik.


Protiv Hrkalovićeve se, inače, vodi sudski proces zbog optužbi za trgovinu uticajem i veza s "kavačkim klanom", a istom optužnicom je obuhvaćen i Milenković.

Gašić s direktorom policije Somalije

Republika

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Bratislav Gašić

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se juče s direktorom policije Savezne Republike Somalije Sulubom Ahmedom Firinom, s kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova.
Ministar i Firin su na sastanku razgovarali i o unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti, kao i o zajedničkim obukama, saopštio je MUP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading