VUČIĆ O NAORUŽAVANJU ALBANACA NA KOSMETU: U potpunosti smo spremni na sva iznenađenja i građani Srbije ne treba da brinu!

Autor:

Vesti

19.07.2023

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić zatražio da se poštuje rezolucija 1244 i da NATO preuzme kontrolu i obezbedi normalan život Srbima na Kosovu i Metohiji

VUČIĆ O NAORUŽAVANJU ALBANACA NA KOSMETU: U potpunosti smo spremni na sva iznenađenja i građani Srbije ne treba da brinu!

Foto: TV Pink

Predsednik Republike se nakon sastanka sa Stoltenbergom obratio javnosti.

- Zatražili smo da NATO preuzme kontrolu i obezbedi život dostojan čoveka Srbima na severu Kosova i Metohije - kazao je predsednik Srbije.

Predsednik je rekao da vidi želju za deeskalacijom posle sastanaka sa Boreljom i Stoltenbergom, ali da se plaši da, zbog prištinske strane, nismo na putu ka tome.

- Po Rezoluciji 1244 OVK ili bilo šta što liči na nju ili predstavlja kontinuitet u odnosu na OVK ne može da postoji na Kosovu i Metohiji - kazao je Vučić i podsetio na to da je Kurti rekao da je "policija nastavak OVK".

Predsednik je ukazao na činjenicu da se Priština naoružava.

- Šta očekujete od nas kao reakciju? Zar mislite da u Vojsci Srbije i u rukovodstvu Srbije ne postoje ljudi koji znaju kakve opasnosti vrebaju? Znamo kakve su opasnosti jer se neko ponaša protivpravno i neodgovorno. U potpunosti smo spremni na sva iznenađenja i građani Srbije ne treba da brinu - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (88)

Loading
Tanja

20.07.2023 09:26

Srbija je snažna i građani mogu da budu mirni.

Ena

20.07.2023 09:31

Vučić se svakodnevno bori za interese Srbije i srpskog naroda.

Milan

20.07.2023 09:36

Srpska vojska je dobro obučena i dobro opremljena i spremna je da brani naš narod na KiM.

Marko

20.07.2023 09:38

Po rezoluciji 1244 i svim potpisanim sporazumima Albanci nemaju pravo da formiraju vojsku.