KUKAJU ŠTO TURSKA NE PRIZNAJE GENOCID U SREBRENICI! Sve dobro za Srbiju njima je katastrofa - Hrvati u suzama!

Autor:

Vesti

18.07.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako neko ima iskustva s osudama za dela koja nisu dokazana, onda su to Turci.

KUKAJU ŠTO TURSKA NE PRIZNAJE GENOCID U SREBRENICI! Sve dobro za Srbiju njima je katastrofa - Hrvati u suzama!

Foto: Tanjug/AP

Hrvatski Jutarnji list objavio je kao udarnu vest kako je turski parlament glasanjem odbacio predlog Zakona o proglašenju genocida u Srebrenici.

To s njima nema baš nikakve veze, ali iz mržnje prema Srbima jadikuju što se može zaključiti i iz samog naslova: "Erdogan im zabio nož u leđa, a sve zbog Srbije".

Kako prenosi ovaj hrvatski medij, da stvar bude gora, baš zastupnici vladajuće Erdoganove Stranke pravde i razvoja nisu za taj predlog podigli ruke, a kao jedan od mogućih razloga za nju navodi se "očuvanje odnosa sa Srbijom".

- Svi u BiH znaju i prihvataju zašto je Erdogan odlučio ovako i ne prave veliku buku oko toga kako bi radili da je reč o nekom drugom. No, u Erdogana se ne dira, i to je to! I to bio Bošnjak, Hrvat ili Srbin, odnosno Bakir Izetbegović, Dragan Čović ili Milorad Dodik, koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid, ali ni ovakvo sporno, ali očito pragmatično glasanje turskog Medžlisa nije iskoristio da to razglasi na sva zvona jer ima dobre lične odnose s Erdoganom. Najveće iznenađenje je reakcija, odnosno nikakva reakcija iz najveće bošnjačke stranke SDA Bakira Izetbegovića, koji je za Erdogana vezan čak i kumstvom - piše Jutarnji list.

Dakle, Hrvatima je žalije što Erdogan nije podržao ovaj zakon nego što je to Izetbegoviću i Bošnjacima. Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas", Savo Štrbac ističe da razume da je za Hrvate to frustrirajuće iz poznatih razloga.

Ako je turski parlament to odbacio, to je zato što imaju razloge

Ako neko ima iskustva s osudama za dela koja nisu dokazana, onda su to Turci. Naime, još za vreme Prvog svetskog rata bez suda i suđenja evropski parlamenti su usvojili da je Turska izvršila genocid nad Kurdima. Parlamentarne odluke uvek su više političke nego deklarativne.

E sad, što je braći Hrvatima krivo, pa i njihova vlast se ponaša "što Srbiji gore, to nama bolje", i sigurno je da bi oni voleli da se glasa drugačije. Drugo, oni podržavaju odluke Haškog tribunala i Međunarodnog suda pravde po pitanju Srebrenice.

- I sami su tužili Srbiju za genocid u ratu devedesetih i izgubili spor pred Međunarodnim sudom pravde - podseća Štrbac.

- Ovo je još jedan tipičan primer želje srpskih neprijatelja da održavaju tenziju. Žele da region ostane u zaleđenim odnosima umesto da napreduje, da poveća regionalni potencijal saradnjom - Dejan Miletić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading