KOME JE SRBIJA DUŽNA ZA BILO ŠTA? Novinarka oštro reagovala: Aleksandar Vučić već 10 godina pokušava da Srbiju predstavi kao prijateljsku zemlju

Autor:

Vesti

17.07.2023

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spisateljica i novinarka Vesna Radusinović je u svojoj najnovijoj kolumni za Hepi navela da "Srbiji niko nije ništa dužan, niti kriv za bilo šta, ni hvala im niko nije rekao za herojska žrtvovanja i stradanja uglavnom za druge".

KOME JE SRBIJA DUŽNA ZA BILO ŠTA? Novinarka oštro reagovala: Aleksandar Vučić već 10 godina pokušava da Srbiju predstavi kao prijateljsku zemlju

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Njenu kolumnu prenosimo u celosti:

"Najvažnije je da Srbiji niko nije ništa dužan, niti kriv za bilo šta, ni hvala im niko nije rekao za herojska žrtvovanja i stradanja uglavnom za druge. Dobro, ranije je srpsko ime pratila legenda o junaštvu, istinoljubivosti, pravdoljubivosti, makar ih to koštalo glave i nacionalnog opstanka.

Najčešće pod tuđinskom vlašću, danas se za Srbe vezuje neka druga crna legenda o udruženom zločinačkom poduhvatu, genocidu i etničkom čišćenju. Očigledno je da u modernom svetu svi osim Srba imaju pravo na slobodu ili da bar kao sužnji sanjaju o njoj. Izgledalo je da je lokalna i planetarna zavera protiv Srba definitivno dobijena komadanjem srpskih prostora i postojbine, stotinama hiljada mrtvih, hiljadama godina robije u Haškom tribunalu i večitim prokletstvom nepokornog, remetilačkog i sumnjivog naroda. Najnoviji lov na Srbe zapravo je tek počeo.

Nije to više diktat Amerike, Nemačke, Engleske, možda čak ni Rusije… To je odavno iskonska domaća stvar. Na političkoj sceni Prištine, Podgorice, Sarajeva, Zagreba, pojavile su se potpuno nove generacije antisrba. Oduševljeno najavljuju da će se za sva vremena obračunati sa Srbima i da su spremne da urade sve što niko pre njih nije.

Ministar odbrane BiH, izvesni Helez panično je tražio oružje od Amerikanaca za najnoviji rat: Mi, Bošnjaci, odavno smo dokazali da se bolje i uspešnije borimo protiv Srba nego sada Ukrajinci traljavo protiv Rusa. Ponudio je konkretan plan podele Republike Srpske kod Brčkog, posle koga sledi pobedonosni udar na 2 linije fronta.

Jeste Bakir Izetbegović dokazao da je uspešan naslednik svoga oca Alije koji je od mladosti sanjao islamsku Bosnu bez Srba, iako je i sam poreklom Srbin iz Beograda. Otišao je korak dalje i zapretio da će strgnuti ludačku košulju Dejtonskog sporazuma. Unapred je bio siguran da za rušenje Dejtona neće biti optužen on već toliki Srbi pre i posle njega. Svako srpsko ime vređa nacionalno osećanje Bošnjaka, Republika Srpska je genocidna tvorevina natopljena krvlju Muslimana.

Dok se taj imaginarni prolazni entitet ne ukine… Politički program Aije i Bakira Izetbegovića spreman je da dovrši sadašnji muslimanski član Predsednistva BiH, neskriveno iskompleksiran što je i njegov prethodnik Šefik Džaferović ušao u istoriju antisrpstva, kao domaćin svih džihadista i islamista ovoga sveta koji će iz Bosne krenuti da zapale Evropu i Ameriku. Naravno, svima je unapred sve oprošteno, ukoliko ih kroz život vodi mržnja prema Srbima. Baš kao partizanske sinove koji su se pokazali daleko krvoločnijim i od ustaških.

Njihova Oluja, uz pomoć Amerikanaca, počistila je Srbe preostale posle Jasenovca. Iako je srpsko pitanje rešeno, tako da ih gotovo i nema, ni Milanović, ni Plenković, niti bilo ko drugi i treći, ne bi mogli ni da omirišu vlast u očišćenoj Hrvatskoj, ukoliko ne kažu ili ne preduzmu neku gadost protiv Srba.

Oluju godinama na Kosovu najavljuje Aljbin Kurti, kome fali ratnička biografija Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja i mnogih drugih optuženih u Hagu, isključivo za zločine nad Albancima, pošto su zločini nad Srbima opravdani i dozvoljeni, jer borci za slobodu nisu zločinci.

Čak i američki pregovarači i posrednici često su prisiljeni da se ujedu za jezik, kad im omakne kakva uravnotežena diplomatska i miroljubiva izjava da su Srbi posle svega sada najveći stradalnici na Kosovu: Nikad ne smemo zaboraviti da smo zajedno sa OVK sprečili srpski genocid nad Albancima! Nikad nismo bili sami u našoj borbi! – rekao je Hašim Tači odlazeći u Haški kazamat.

Aleksandar Vučić već 10 godina pokušava da Srbiju predstavi kao prijateljsku zemlju, ne samo susedima, već i najvećim svetskim silama. Izgleda uzalud. Prosto rečeno: Svaka uspešna i uzdignuta Srbija je pravi izazov, ko li će je prvi skratiti za glavu. Može da bude i ponizna, da se izvinjava i klanja, da klekne i kapitulira, ništa nije dovoljno sve dok je Srba i Srbije. Tako je to uvek bilo u istoriji."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading