OSAM MESECI PAKLA: Agonija porodice Srbina sa Kosmeta

Autor: B. K. - E. S. T.

Vesti

16.07.2023

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Pantić u pritvoru, iako protiv njega ne postoji nijedan dokaz niti je podignuta optužnica.

OSAM MESECI PAKLA: Agonija porodice Srbina sa Kosmeta

Foto: Tanjug, Facebook, printscreen

Predrag, sin uhapšenog bivšeg policajca kosovske policije Dejana Pantića, kome je mera kućnog pritvora produžena za još dva meseca, rekao je da se život njegove porodice pretvorio u pakao koji i danas traje i da se, uprkos velikim očekivanjima da će njegov otac biti pušten da se brani sa slobode, agonija nastavlja jer je zatvoren u četiri zida već osam meseci i lošeg zdravstvenog stanja.

Pantićev sin kaže da je mnogo puta u glavi vraćao film i pitao se kako u pritvoru može biti čovek koji nikada nije bio u sukobu sa zakonom, čak nikad nije napravio ni saobraćajni prekršaj.

NI PREKRŠAJ

- Mojoj porodici se život pretvorio u pakao tog 10. decembra i taj pakao i dalje traje. Mi smo jedna obična radnička porodica, koja nikada nije imala problema sa zakonom. Dejan je čovek u godinama, ima troje dece i tri unuka i, umesto da vreme provodi u igri i šetnji s unucima, on je zatvoren u četiri zida na pravdi boga. Ponavljam da nikada nije imao nijedan saobraćajni prekršaj, a kamoli neka druga nedela, međutim, to im nije smetalo da ga pritvore bez ikakvih dokaza - naveo je Predrag za Kosovo onlajn.

On naglašava da je svaki datum kada se bliži istek mere pritvora za njegovog oca nova nada, koja se uvek ugasi, kao prethodna, jednoličnim saopštenjem o produženju:

- Poslednja odluka o produžetku pritvora nas je mnogo pogodila, imali smo velika očekivanja da je to kraj kućnog pritvora, da će ga pustiti konačno da se brani sa slobode, ali to se ponovo nije desilo. Svi pravnici i ljudi koji poznaju zakon govore da je kućni pritvor mera koja traje mesec, dva, tri najviše... Ali njemu produžavaju četvrti put na još dva meseca. Ukupno će biti osam meseci u kućnom pritvoru s ovim poslednjim rešenjem.

Pantić objašnjava da je slučaj njegovog oca komplikovan od samog početka i čudi se da to nije privuklo pažnju mnogobrojnih nevladinih organizacija, koje se bore za ljudska prava.

- Niko iz NVO sektora nikada s nama nije kontaktirao. Da podsetim da je on 17 dana bio otet, bez ikakvih informacija gde se nalazi i u kakvom je stanju. Nismo znali da li je živ uopšte, prekršeni su svi zakoni i sva ljudska prava. Presedan u 21. veku, usred Evrope. I niko, ali niko, nije se oglasio, osudio ili pokušao da nam pomogne iz tih NVO - ističe on.

NEĆE JEMSTVO

Pantić pojašnjava da je njegov otac, uprkos čvrstom alibiju, ipak završio u zatvoru, a da do danas nije pokrenuta istraga niti podignuta optužnica.

- Što se tiče istrage, Dejan je imao alibi jedan kroz jedan, čovek uopšte nije bio u blizini događaja za koji ga okrivljuju i to je kasnije svima bilo jasno. Međutim, to ih ne sprečava da ga i dalje drže u pritvoru bez ikakvih iznetih dokaza. Čak su odbili i naš predlog da bude pušten da se brani sa slobode, uz plaćeno jemstvo. Totalno smo nemoćni, mada nema nikakvih dokaza, ništa se ne dešava što se tiče nekog istražnog procesa, optužnica nije podignuta, sve stoji kao i pre sedam ili osam meseci, a čovek propada. Propada i cela jedna porodica - zaključuje Predrag.

Teško stiže do lekara

Dejan Pantić, prema rečima njegovog sina, zbog zdravstvenih problema, bio je hospitalizovan i produžetak kućnog pritvora ugrožava njegovo zdravlje. Problem je i što za svaki odlazak kod lekara mora da podnosi nove molbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading