KURTI NIJE MOGAO PROTIV PRAVDE: Ivan Todosijević oslobođen svih optužbi!

Autor:

Vesti

12.07.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Nebojša Vlajić Ivana Todosijevića kazao je da je konačno dokazano ono što se tvrdilo od samog početka, a to je da svako ima pravo na slobodu govora.

KURTI NIJE MOGAO PROTIV PRAVDE: Ivan Todosijević oslobođen svih optužbi!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Predsednik privremenog organa opštine Zvečan i bivši ministar u kosovskoj vladi Ivan Todosijević, odlukom Vrhovnog suda u Prištini oslobođen je svih optužbi koje su mu se stavljale na teret, potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Nebojša Vlajić.

Vlajić je rekao da je odluka pravosnažna, da na to više ne postoji pravo žalbe.

- Vrhovni sud je doneo odluku i oslobodio Ivana Todosijevića svih optužbi i ta odluka je pravosnažna, na to više ne postoji pravo žalbe i neće se više suditi, on je slobodan čovek -  rekao je Vlajić.

Dodao je da je konačno dokazano ono što se tvrdilo od samog početka, a to je da svako ima pravo na slobodu govora.

 - Sud je konačno priznao ono što smo od početka tvrdili, da to za šta je Todosijević optužen nije krivično delo već spada u slobodu govora, mišljenja i izražavanja i da mi imamo pravo da imamo mišljenje o događajima iz prošlosti i da niko nema pravo da procenjuje da li je naše mišljenje tačno, istinito ili nije - dodao je Vlajić.

Ivan Todosijević je prvostepeno osuđen krajem 2019. godine u Prištini na dve godine zatvora zbog izjave koju je dao na obeležavanju 20 godina od početka NATO bombardovanja u Zvečanu, kada je naveo da je slučaj Račak izmišljen i iskorišćen kao povod za bombardovanje.

Prvostepenu odluku potvrdio je kasnije i Apelacioni sud u Prištini Branioci Todosijevića su potom žalbu podneli Vrhovnom sudu. Veće tog suda odlučilo je da vrati slučaj na ponovno suđenje.

Sudsko veće Osnovnog suda u Prištini osudilo je Todosijevića, u ponovljenom postupku, na godinu dana zatvora zbog izjave o Račku, koju je sud ocenio kao podstrekivanje mržnje, razdora i netrpeljivosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading